jakul 26.07.2020 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Witam,mam problem z ostrym, gryzącym zapachem wydostającym się z okolic komina. Nie jestem w stanie zlokalizować skąd dokładnie przedostaje się ten smród i zastanawiam się, czy to możliwe, żeby wystąpiła nieszczelność w miejscu połączenia wylotu rur z komina (przez ścianę budynku wykonaną z porotermu) z kominem systemowym , który dobudowany jest na zewnątrz budynku? Czy ten zapach może przenosić się przez pustak poroterm aż do stropu?Może się to wydawać głupim pytaniem, ale problem jest uciążliwy i nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać. Kominiarz stwierdził, że wszystko jest ok, ale dopiero w ubiegłym roku wlot rury został prawidłowo zaklejony szamotem, a do tej pory był upchany przez "fachowców" skrawkami wełny mineralnej i na ścianie zaklejony płytą z wełny z aluminium.Czy ktoś miał może podobny kłopot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.07.2020 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 To pewnie z tej wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakul 27.07.2020 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Dzięki za odpowiedź, ale wełny już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.07.2020 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Dzięki za odpowiedź, ale wełny już nie ma. No to zostaje szamot. To nie jest prawidłowe uszczelnienie - ma być złącze trwale elastyczne (ze sznurem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.07.2020 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 No to zostaje szamot. To nie jest prawidłowe uszczelnienie - ma być złącze trwale elastyczne (ze sznurem).Że szamot capi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts