AniaZ85 27.07.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Witam, Potrzebuję pomocy w zdiagnozowaniu i pozbyciu się choroby głogu. Wygląda to tak jak na zdjęciach (zdjęcie robiłam w nocy), liście brązowieją na brzegach i zwijają się. Choroba szybko postępuje. Jak pomóc drzewku? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 27.07.2020 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Nie dziwi nic w tym roku to jest parszywy rok i tyle szkoda nawet pisać , mnie wszystko siada w ogrodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.07.2020 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Rdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaZ85 28.07.2020 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Co można na to poradzić? Są jakieś preparaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.07.2020 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Trzeba przede wszystkim zbierać i palić liście i pryskać miedzianem, preparatów jest dużo(internet) i nie chcę polecać czegoś konkretnego bo ostatnio podszedłem do sytuacji bardziej drastycznie. Najczęściej przenosi się ten patogen po kilku gatunkach roślin grusza, cis, głóg i gdy zachorowała grusza to ją ununąłem, spaliłem ziemię odkaziłem i nic nie sądziłem w tym miejscu przez rok.To są moje doświadczenia, środki są droższe niż roślina, a dodatkowo rozsiewa chorobę na inne i do innych ogrodów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2020 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 (edytowane) niedobór potasu lub zaraza ogniowa. Po małym fragmencie trudno orzec. Edytowane 28 Lipca 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts