Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody szklane

rhein

Recommended Posts

Witam

Coś dawno w podforum o schodach nikt nic nie napisał o schodach. Ciągle podłogi, wylewki tarasy....nudaaa ;-)

To ja mam pytanie.

Czy ktoś ma wykonane i użytkuje schody szklane w domu. Dokładnie samonośne, dwubiegowe ze spocznikiem.

Czu cena jest porównywalna do schodów z dobrej jakości drewna?

Jako, że planuję drzwi szklane we wszystkich pomieszczeniach w domu, takie schody byłyby ciekawym dopełnieniem.

Ciekawi mnie jak to cenowo wychodzi bo jak na razie żadnych minusów nie widzę. A efekt dyskretnego podświetlenia stopni może być dodatkowym atutem

Na zbyt dużo odpowiedzi nie liczę ze względu na raczej znikomą popularnośc...ale....

Edytowane przez rhein

Współczucie jak najbardziej się należy. Ale mogło by być przeciwstawieństwo perfekcyjnej, a to by było gorzej.

d7d...i już zasiałeś ziarno niepewności. Może z tymi mokrymi schodami to przesadziłeś, ale zastanawia mnie odczucie zimna chodząc na boso.

Czy belki policzkowe szklane? To zależy..na razie jest to zamysł aby mnie więcej zorientować sie jakiego rzędu jest to taniej lub drożej niż schody drewniane

Edytowane przez rhein

Widziałem kilka budynków z elementami szklanymi: szyby wind, chyba elementy klatki, bariery na klatkach schodowych i takie tam różne. Tanie to nie było, ale nie były to budynki socjalne:no:

Uncle Google -->piąta pora roku szklarska poręba

Tam stoi kilka budynków, nie pamiętam w którym to było.

Edytowane przez Bertha
Uncle....