kamilbobek 29.07.2020 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Witam, Ogrodziłem podwórko 10 lat temu. Syn sąsiadki chce się budować z tyłu podwórka i chce nam wejść w działkę. Ogółem na wiosce jest balgan z granicami.W latach 90 tata podpisał coś z geodeta co pewnie nas pogrąża bo tamtejsi geodeci źle wyznaczyli działke.Aktualnie geodeta powiedział że granica jest nie ugodowa, ale wyznaczył ja w naszej działce. Czy mam jakieś szanse w sądzie jeśli sąsiad mnie pozwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.07.2020 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 (edytowane) Jeśli było "coś" podpisane, to sorry Winnetou ale pacta sum servanta. Wizyta u geodety powiatowego może coś wyjaśni w temacie. Czy coś się da odwrócić? W ciemno nie wiem. Po chwili dopisałem: Rozgraniczenie (na wasz koszt), jesli nie dojdzie do podpisania ugody to sprawa może trafić do sądu powszechnego, na wasz wniosek. Termin finału i rozstrzygniecie to wielka niewiadoma. Edytowane 29 Lipca 2020 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts