zarek36 30.07.2020 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Dzień dobry.Mam nietypowy problem. Nad moją działką budowlaną w narożniku przebiega linia średniego napięcia. Linia jest własnością prywatną (duży zakład przemysłowy). 22 lutego 2020 na ręce głównego energetyka złożyłem pismo o uzgodnienie w jakiej odległości mogę posadowić budynek mieszkalny. Temat jest banalnie prosty , z wzoru z polskiej normy wynika odległość 3 m od rzutu przewodu. Z nieznanych mi powodów nie otrzymałem tego uzgodnienie (rozumiałem zwłokę- pandemia) , mimo ze jeszcze na początku lipca "już miało wyjść". Główny energetyk firmy przestał odbierać telefony. Jak zmusić prywatna firmę do jakiejkolwiek odpowiedzi. Zaczynam od wysłania poleconym ponaglenia-ponowienia, ale co dalej. Chciałbym wystąpić o pozwolenie na budowę, ale starostwo żąda ( i słusznie ) uzgodnienia . Czy jest jakiś termin odpowiedzi takiej firmy, w takiej sprawie? Czy ktoś się z czymś takim spotkał?Temat powiesiłem tez na forum prawniczym .Z góry dziękuję za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.07.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 (edytowane) Jesli nie masz obciążenia wpisanego do ksiegi wieczystej to zakład/pracownik odpowiedzialny już siedzi na pełnym pampersie, że będziesz chciał odszkodowania bo o ile wiem to masz prawo. Lecz w tym temacie nie zagłębiałem się bliżej .Pytaj prawników. Edytowane 31 Lipca 2020 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts