dorota2020 03.08.2020 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Witam, zakupiłam niezabudowaną nieruchomość znajdującą składającą się zdwóch działek:- działka 1 o powierzchni 0,36ha- działka 2 o powierzchni 0,16haZgodnie z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego działka 1 znajduje się na terenie oznaczonym jako R tereny rolnicze, zaś działka 2 MN tereny zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej.W ewidencji gruntów i budynków działki te mają oznaczenie Ł- łąki trwałe Nie jestem właścicielem żadnych innych nieruchomości ani nie mam statusu rolnika Prosze o pomoc, czy mam zapłacić podatek rolny czy od nieruchomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.08.2020 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Informację o wysokości podatku wraz z wyliczeniem powinnaś dostać od gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota2020 03.08.2020 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Informację o wysokości podatku wraz z wyliczeniem powinnaś dostać od gminy. Ale czy do gminy mam złożyć druk IR-1 Informacja o gruntach czy IN-1 Informacja o nieruchomościach i obiektach budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.08.2020 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Zadzwoń do swojego starostwa i podpytaj w Wydziale Geodezji, Kartografii i Gospodarki Nieruchomościami jaki druk masz złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.08.2020 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Zadzwoń do swojego starostwa i podpytaj w Wydziale Geodezji, Kartografii i Gospodarki Nieruchomościami jaki druk masz złożyć. A co ten wydział starostwa interesuje jakie mam płacić podatki w gminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fukujin 03.08.2020 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Do podatku nie liczą się zapisy planu tylko rodzaj użytku zapisany w ewidencji gruntów. Papiery rolnicze nie mają tutaj nic do gadania. Nawet w mieście jak masz R to płacisz jak za R. Jeśli masz użytek R to do czasu aż samodzielnie nie wystąpisz o wyłączenie z produkcji rolniczej i nie spożytkujesz tego wyłączenia to płacisz jak za rolną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts