Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ŻYWICA EPOKSYDOWA na podłodze, posadzka z żywicy - wątek zbiorczy

janna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 255
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mymyk, czy to jest inna firma niż Twoja? Wolałabym sprawdzoną, a zamiast piachu żwirek rzeczny.

Podaj mi, proszę namiary na tę krakowską :)

ten cały flowcrete to cóś innego :)

Namiary na "moją" posłałm na priv, Tobie tez Maniek70 :) choć - jak wspomniałam wczesniej - obawiam sie że mogą nie podjąć się wykonania małych powierzchni dla osoby prywatnej..

• 2 months później...
Zalezy czy mowisz o posadzce z zywicy grubowarstwowej, czy o powloce z zywicy na odpowiednio przygotowanej i wyszlifowanej wylewce. Pierwsza - sporo kosztuje, druga... zalezy od istniejacego podloza. :roll:

mowie o wykonczeniu wylewki powiedzmy ze zamiast plytek chcialbym zrobic wlasnie zywice

Wylewka pod zywice cienkowarstwowa musi byc idealnie gladka. Kazda nierownosc bardzo pod nia widac. Jesli wylewka jest dobrej jakosci i dobrze wyszlifowana to w zasadzie mozna ja pociagnac impregnatem akrylowym (jak do kamienia) i finito. Jest to tansze rozwiazanie i moim zdaniem duzo ladniejsze. Chyba, ze ktos sie uprze na jakis konkretny kolor. Pod impregnatem bedziemy miec lekko przyciemniona wylewke, zywica moze byc praktycznie w kazdym kolorze.

e-mol - szukaj, szukaj. Na forum za kamyczki u rasi w dzienniku zatopione w zywicy i wiele innych fotek. Z tym, ze tego, ze zolknie to raczej na fotkach tego typu nie zauwazysz, ale skoro wszyscy mowia, ze zolknie to chyba cos w tym musi byc, nie sadzisz?

• 3 weeks później...
Czy orientujecie się czy to co widać na poniższym zdjęciu to żywica czy poliuretan ? Jaka jest właściwie różnica? Co jest trwalsze a co tańsze? Które wykończenie jest bardziej dostępne jeśli chodzi o wykonawce dla małych powierzchni?

http://www.rodamsc.webpark.pl/oferta.html

Jak dla mnie, najpiękniejszy jest Peran RC Rustik czyli żwirek zalewany żywicą :)

• 2 months później...

Ciągle jestem napalona na beton, ale wykonawca mnie zniechęca twierdząc, że widać dość szybko szlaki komunikacyjne :(

Chcę uniknąć fug, więc zostaje już chyba tylko żywica, ale jakoś tak tylko biała do mnie przemawia, ale to chyba strasznie "brudzące" rozwiązanie.

Czy na takiej żywicy, poza brudem to szlaki komunikacyjne będzie widać?

Taki materiał planuję do najbrudniejszych miejsc: hol, klatka schodowa, kuchnia.