malgos2 20.10.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jest w zasadzie gladka, ma miejscami minimalne nierownosci tam, gdzie sie wylewka nie rozlala rowno, ale nie przeszkadza to za bardzo. Z tym, ze ja nie mam zywicy. O utrzymanie czystosci zupelnie nie masz sie co bac, raczej z tym rysowaniem (np. przesuwaniem mebli) bedziesz musiala uwazac i tyle. To nie jest typ podlogi, ktory ma byc z zalozenia nieskazitelny. Zreszta, drewniane posadzki tez sie rysuja, przebarwiaja itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 20.10.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jest w zasadzie gladka, ma miejscami minimalne nierownosci tam, gdzie sie wylewka nie rozlala rowno, ale nie przeszkadza to za bardzo. Z tym, ze ja nie mam zywicy. O utrzymanie czystosci zupelnie nie masz sie co bac, raczej z tym rysowaniem (np. przesuwaniem mebli) bedziesz musiala uwazac i tyle. To nie jest typ podlogi, ktory ma byc z zalozenia nieskazitelny. Zreszta, drewniane posadzki tez sie rysuja, przebarwiaja itp. A z czego masz podłogi, bo nie doczytałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jest w zasadzie gladka, ma miejscami minimalne nierownosci tam, gdzie sie wylewka nie rozlala rowno, ale nie przeszkadza to za bardzo. Z tym, ze ja nie mam zywicy. O utrzymanie czystosci zupelnie nie masz sie co bac, raczej z tym rysowaniem (np. przesuwaniem mebli) bedziesz musiala uwazac i tyle. To nie jest typ podlogi, ktory ma byc z zalozenia nieskazitelny. Zreszta, drewniane posadzki tez sie rysuja, przebarwiaja itp. A z czego masz podłogi, bo nie doczytałam? To sa 2 rodzaje wylewki betonowej, zaimpregnowane akrylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 20.10.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jest w zasadzie gladka, ma miejscami minimalne nierownosci tam, gdzie sie wylewka nie rozlala rowno, ale nie przeszkadza to za bardzo. Z tym, ze ja nie mam zywicy. O utrzymanie czystosci zupelnie nie masz sie co bac, raczej z tym rysowaniem (np. przesuwaniem mebli) bedziesz musiala uwazac i tyle. To nie jest typ podlogi, ktory ma byc z zalozenia nieskazitelny. Zreszta, drewniane posadzki tez sie rysuja, przebarwiaja itp. A z czego masz podłogi, bo nie doczytałam? To sa 2 rodzaje wylewki betonowej, zaimpregnowane akrylem. no to ładnie wygląda ten Twój beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dzieki. A tu jak na zawolanie masz podloge zywiczna po 8 miesiacach uzytkowania, zdjecia swiezynki, wklejone przed chwila. http://forum.muratordom.pl/editta-kuba-zapraszamy-do-srodka,t67323-2340.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 21.10.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Dzieki. A tu jak na zawolanie masz podloge zywiczna po 8 miesiacach uzytkowania, zdjecia swiezynki, wklejone przed chwila. http://forum.muratordom.pl/editta-kuba-zapraszamy-do-srodka,t67323-2340.htm Dzięki wielkie za tego linka!! Nasza żywica będzie miała 3mm (EP 2500 z kwarcem - jeśli ktoś wie o co chodzi, to poproszę o komentarz - dobre toto czy złe ) i będzie lakierowana, no i jaśniejszy kolor robimy...szary, popielaty..., to i zarysowań nie będzie tak widać. Słowo się rzekło - będzie żywica, za długo za tym tematem chodziłam, żeby teraz zrezygnować Pozdrawiam! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.10.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ta z linka u editty tez ma ok. 3 mm, ale nie byla lakierowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 22.10.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ta z linka u editty tez ma ok. 3 mm, ale nie byla lakierowana. a wydawało mi się, że oni mają 8mm (dużo bardzo jakoś?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.10.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ta z linka u editty tez ma ok. 3 mm, ale nie byla lakierowana. a wydawało mi się, że oni mają 8mm (dużo bardzo jakoś?). 8 mm to duzo. Maja na pewno 3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 22.10.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ta z linka u editty tez ma ok. 3 mm, ale nie byla lakierowana. a wydawało mi się, że oni mają 8mm (dużo bardzo jakoś?). to chyba ja wprowadziłam w błąd, pisząc u editty, że nasza ma 8 mm ale już sprostowałam - wylewka żywiczna ma 2 mm, reszta to wylewka wyrównująca. No i nie mamy epoksydowej, jak myslałam, tylko poliuretanową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 22.10.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ta z linka u editty tez ma ok. 3 mm, ale nie byla lakierowana. a wydawało mi się, że oni mają 8mm (dużo bardzo jakoś?). to chyba ja wprowadziłam w błąd, pisząc u editty, że nasza ma 8 mm ale już sprostowałam - wylewka żywiczna ma 2 mm, reszta to wylewka wyrównująca. No i nie mamy epoksydowej, jak myslałam, tylko poliuretanową. Faktycznie, to Ty pisałaś o 8 mm . A jak użytkuje się Twój poliuretan? Rysuje się też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.10.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Rysuje sie, jak wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 08.11.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam. Czy można to stosować na ogrzewaniu podłogowym ? Poproszę jeszcze jakieś zdjęcie z bliska. Pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 08.11.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Fajne Morfeusz 1 wrzuć jeszcze zdjęcia i pisz ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 08.11.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ja rowniez przylaczam sie do prośby , Morfeusz pokaz prosze swoje mieszkanko w calej okazalosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dg21 09.11.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 A ja zrobiłam posadzkę żywiczną w garażu. Dopiero niedawno nie mogę nic powiedzieć o użytkowaniu ale wyglada super! Zdecydowanie fajnie wygląda z płatkami co jest akurat b. praktyczne do tego pomieszczenia oczywiście. Jakiś rok temu byłam w domu gdzie były posadzka żywiczna kremowa w holu z tego co pamiętam była porysowana więc trudno mi uwierzyć by się to nie rysowało. U mnie w pracy jest dużo posadzek żywicznych położonych na schodach w holu wszystko jednak z płatami bez lustrzanej powierzchni. Z żywicami dużo fajnych rzeczy można zrobić ale fachowców do zrobienia niestety ze świeczką można szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.11.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ciągle jestem napalona na beton, ale wykonawca mnie zniechęca twierdząc, że widać dość szybko szlaki komunikacyjne Chcę uniknąć fug, więc zostaje już chyba tylko żywica, ale jakoś tak tylko biała do mnie przemawia, ale to chyba strasznie "brudzące" rozwiązanie. Czy na takiej żywicy, poza brudem to szlaki komunikacyjne będzie widać? Taki materiał planuję do najbrudniejszych miejsc: hol, klatka schodowa, kuchnia. Dobra rada - zmien wykonawce. To zywica sie wyciera i rysuje, czego nie mozna powiedziec o betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 09.11.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 więcej zdjęć wrzucę za ok. 2tyg. - wtedy już będą usunięte usterki posadzki przez wykonawcę i zrobię więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.12.2009 03:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 więcej zdjęć wrzucę za ok. 2tyg. - wtedy już będą usunięte usterki posadzki przez wykonawcę i zrobię więcej zdjęć. No i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 01.12.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dopiero w sobotę odebralismy podłogę - usunięcie usterek się przeciągnęło, wykonawca musiał czekac na lakier ze Szwajcarii. Bo niestety musieli zeszlifowac całą podłogę i jeszcze raz ją polakierowac. A zeszlifowac musieli, bo się okazało, że takie małe wypustki, to piasek kwarcowy którego w ogóle miało nie byc. I szlifowali prawie cąły dzień, bo sporo tego było. Wczoraj jeszcze poprawiał jeszcze dwie usterki, ale to juz punktowo. Jeszcze chcemy zabezpieczyć podłogę specjalnym srodkiem, który spowoduje, ze bedzie łatwiej utrzymac ją w czystości i który ogólnie ją zabezpieczy. Musimy to zrobić do 7.12 bo 11.12 wchodzą wreszcie z kuchnią. Nie wiem czy uda mi się wrzucić zdjęcia przed montażem kuchni, bo wykonawca, ktory będzie kończył (malowanie i ostatnie poprawki) ma zabezbieczyć podłogę: folia bąbelkowa i na to karton falisty. Więc może od razu wrzucę fotki z kuchnią Ale firmy, która nam wykonywała tę podłogę nie polecam. Gdyby nie dobrze skonstruowana umowa (zawsze narzucamy parę ważnych punktów) i nieustepliwość męża, to byśmy musieli ponieść dodatkowe koszty i nie wiadomo jak by to długo trwało. Moge polecić natomiast Przedstawiciela Basfu na Dolny Sląsk, ktory nam bardzo pomagał - był przy odbiorze, potem po szlifowaniu, podczas kładzenia drugi raz lakieru. Również przekonywał wykonawcę, ze polakierowanie cąłej podłogi na nowo jest knieczne, bo wykonawca nie chciał tego robić, stawał okoniem, kombinował jak się da. Ostatnie poprawki poniedziałkowe wykonywał już samemu z precyzją zegarmistrza - bo w obecności męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts