Wirtualnyjan1 06.08.2020 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Del Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Wirtualnyjan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 06.08.2020 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Czym mniej sąsiadów tym wieksza szansa na jakiś tam spokój. Różnice w grzaniu będą niewielkie, jesli oczywiscie ocieplenie zostało wykonane ze sztuką, a nie jak u mnie na plackach z dziurami gdzie sie da. Ja ze względu na sąsiadów wytrzymałem w nowym 2 lata. Jak juz musisz to bierz narożne, najlepiej na ostatnim pietrze. Najlepiej kup działkę i postaw dom do 35m albo dwa kontenery morskie. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirtualnyjan1 06.08.2020 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Del Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Wirtualnyjan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.08.2020 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 to nie jest blok z lat 70-tych tylko budownictwo, które musi spełniać wymogi techniczne na 2019 rok (bo pewnie wówczas rozpoczęli budowę).A to oznacza, że zapotrzebowanie na ciepło jest kilkanaście razy mniejsze od starego bloku. I straty ciepła są mniejsze. Zimy też już nie takie jak w latach 70-tych, wiec to akurat argument z...worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 06.08.2020 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Na ostatnim piętrze jest wolne mieszkanie, ale tam od razu odrzuciłem bo latem to tam będzie sauna, szczególnie w tym narożnym, dużo okien i ciepło od dachu, jestem w błędzie? A zimą to pewnie kaloryfery na maksa i nadal będzie średnio ciepło a żona jest ciepłolubna i obawiam się żeby nie wtopić a mieszkanie na kredyt pewnie do końca życia. To lepiej odpuść developerkę. Generalnie głupstwa gadasz. Skoro to ma być na lata to weź to lepiej przemysł. Ja mam 18 okien w domu i nie zamieniłbym tego na nic innego. Nie mam miejsca gdzie nie dochodzi światło dzienne. We wszystkich pokojach mam minimum po dwa okna, w wiekszosci na dwóch ścianach. Nawet drzwi wejściowe mam cale przeszklone przez co wiatrołap mam doświetlony. Zobaczysz co to zysk słoneczny zimą w tym narożnym. Samo piękno. Jedno okno w pokoju z kuchnią masz w tym preferowanym, w dodatku pod balkonem... Miałem takie mieszkanie w 2015 roku jak ty chcesz kupić. W kuchni ciemno. Nieprzyjemnie. W narożnym masz okno w kuchni, na dwie strony reszta okien, pięknie doświetlony salon. Światło dzienne w całym korytarzu. Kup to na ostatnim. Masz tam pewnie na stropie 20cm wełny. jak bedzie jeszcze miejsce to wrzucisz kolejne i masz od dachu amerykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirtualnyjan1 07.08.2020 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Del Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Wirtualnyjan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.08.2020 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Ocieplenie masz dokładnie takie, jakie wynika z rozporządzenia.Nad mieszkaniem będzie zielony (czyli z roślinami) dach? Bo tak wynika z opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirtualnyjan1 07.08.2020 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Del Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Wirtualnyjan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.08.2020 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 myślałam, że to faktycznie bedzie zielony dach, a to tylko taras. Zielony dach by stanowił dodatkową izolacje termiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 07.08.2020 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Dla mnie lepszym wyborem jest narożne . A wybierzcie te które się wam wydaje bardziej ustawne. Z lepszym widokiem etc. Czy wreszcie tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 07.08.2020 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Zastanów się czy kuchnia w przedpokoju to dobry pomysł. Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 08.08.2020 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Wybrałabym narożne. Lepiej doświetlone, okno w części kuchennej, okna na dwie strony świata. Okna wychodzące tylko na jedną stronę to minus. Min. nie da rady zrobić przeciągu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 08.08.2020 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Narożne. Ma ciekawszy układ. Przede wszystkim wydzielona strefa wejścia. W tym drugim wchodzisz praktycznie bezpośrednio do kuchni, trochę słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirtualnyjan1 08.08.2020 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Del Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Wirtualnyjan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.08.2020 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 tak, na starych zasadach. Jak budowałam dom to z nadwyżką izolacyjną, przekraczając normy na 2021 rok, bo celowałam w budownictwo pasywne. Ale co innego budować samemu a co innego deweloper. Deweloper robi minimum wymagane przepisami. Inaczej nie byłby konkurencyjny na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.08.2020 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Mieszkanie narożne mimo nieco mniejszego metrażu jest atrakcyjniejsze i zdecydowanie lepiej doświetlone. My też rekomendujemy narożne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 01.09.2020 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Masz do wyboru dwa mieszkania, jedno w którym cały czas będziesz palić światło i drugie gdzie salon z kuchnią będą cały czas doświetlone... Na balkon przyda się pewnie jakaś markiza, bo będzie mega gorąco od południa. Współczynnikami okien raczej nie ma sensu się przejmować. I tak masz wentylację grawitacyjną, która polega na ich rozszczelnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts