Wybuduję czy nie 09.08.2020 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Drodzy, Planuję zakup pochłaniacza zapachów do kuchni.Z racji posiadania rekuperacji w domu celowo zrezygnowałem z opcji podłączania okapu do wyrzutu na zewnąrz na korzyść zamontowania pochłaniacza zapachów. Natomiast przeglądając oferty jest wiele różnych parametrów i tak naprawdę nie wiem na co zwrócić uwagę, ponieważ zastanawiam się, czy ewentualny zakup droższego sprzętu w moim przypadku będzie przynosił korzyści.Bo tak na chłopski rozum to potrzebuję pochłaniacza jedynie do tego, żeby tłuszcz się osadzał na kratce zamiast w wyciągu WM, natomiast jeśli chodzi o odprowadzaniepary wodnej to świetnie radzi sobie z tym rekuperacja.Czy do takiego pochłaniacza powinienem zakupić dodatkowo jakieś filtry?Może jesteście w stanie poradzić na co zwrócić uwagę, a co będzie tylko zbędym wydatkiem w moim przypadku? Pozdrawiam,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 09.08.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Tłuszcz (proste - siatki i częste ich mycie) plus ZAPACHY (węgiel aktywny, częsta wymiana itp, to nie jest takie proste vel skuteczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 09.08.2020 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Mam wrażenie, że zapachy są neutralizowane w dużej części przez WM.Czy stosuje ktoś w praktyce pochłaniacz tylko i wyłącznie do usówania tłuszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 09.08.2020 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Możesz kupić pochłaniacz zapachów dedykowany do okapu jaki posiadasz (chyba że nie ma takiej opcji) i jak się sprawdzi to stosować..lub nie. Usuwanie/przechwytywanie tłuszczu to główne zadanie okapu i tylko do tego stosuje go większość ludzi, nawet tych nie posiadających WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.08.2020 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Mam wrażenie, że zapachy są neutralizowane w dużej części przez WM. Czy stosuje ktoś w praktyce pochłaniacz tylko i wyłącznie do usówania tłuszczu? Niby co w systemie WM ma neutralizowac zapachy? Instalacja zasysająca? Wymiennik? Czy rury wyrzutowe do mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 10.08.2020 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Zapach wraz z wysysanym powietrzem i parą wodną jest zasysany przez wywiew.Jeśli coś jest wywiewane to już nie wraca, a więc zapach bezpowrotnie wyrzutnią wyrzucany jest na zewnątrz budynku.Ja zawsze jak gotujemy daję reku na 3 bieg i różnica w roznoszeniu zapachu jest ogromna. Pozdr.Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.08.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Jeśli marnujesz ciepełko to faktycznie... Rozrzutny jesteś. Bogatego stać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts