immorti 30.07.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam Wszystkich Tytanów,wojto75 - też zamierzam od razu robić z kostki zarówno taras z tyłu jak i schody wejściowe. Na razie jestem nadal na etapie planowanie tego kroku. Teraz na tapecie jest elewacja oraz ocieplenie / sucha zabudowa poddasza. Jaki tynk polecacie użyć (akryl / silikon)? Ocieplaliście wełną mineralną? Pzdr,Zdzisław P.S. w końcu zmusiłem się do założenia na razie małego albumu:http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=4423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojto75 30.07.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Immort , z czego planujesz te schody i taras bo ja jestem na etapie poszukiwań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 01.08.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Immort , z czego planujesz te schody i taras bo ja jestem na etapie poszukiwań? Na razie jeszcze nie planuje konkretnie w tym obszarze. Mam zamiar zacząć się przyglądać możliwością w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojto75 01.08.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Jak już wybierzesz jakąś kostkę lub płyty na schody i nie tylko to daj znać , może coś skonfrontujemy:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 10.09.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Jak już wybierzesz jakąś kostkę lub płyty na schody i nie tylko to daj znać , może coś skonfrontujemy:wiggle: Wstępnie Libet antico natulit przed domem oraz piaskowiec na tarasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.09.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dodałam nazwę pracowni do tytułu, by nie było wątpliwości o jaki projekt chodzi.Jeśli to będzie Wam przeszkadzało,ddajscie znać na prv, to zamienię na te wielokropki z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_bella 01.01.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Witam wszystkich budujących Tytana!Po kilku miesiącach przeglądania projektów w końcu decydowaliśmy się na zakup projektu Tytan II Odbicie Lustrzane.Jednak bardzo chcielibyśmy zobaczyć Tytana na żywo.Może ktoś z Was buduje lub wybudował Tytana w okolicach Tychów lub Katowic?PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 03.01.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Witam wszystkich budujących Tytana! Po kilku miesiącach przeglądania projektów w końcu decydowaliśmy się na zakup projektu Tytan II Odbicie Lustrzane. Jednak bardzo chcielibyśmy zobaczyć Tytana na żywo. Może ktoś z Was buduje lub wybudował Tytana w okolicach Tychów lub Katowic? Pozdrawiam Ania Witam, Budujemy w okolicach Krakowa (30 km na zachód) Tytan II w oryginalnym ustawieniu. Mogę podesłać zdjęcia jeśli masz ochotę. Pzdr, Zdzisław Edytowane 3 Stycznia 2013 przez immorti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 03.01.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Witam ponownie,Czy ktoś jeszcze ma czas odzywać się na forum, czy wszyscy nadal ostro budują / wykańczają korzystając z łagodnej zimy?My zakończyliśmy kolejny etap - mamy już stan deweloperski ze wszystkimi instalacjami i odpalonym CO:-) Teraz został najbardziej stresujący etap: wykańczanie albo raczej wykończenie siebie:-) Pozdrawiam wszystkich i życzę szczęśliwego Nowego Roku 2013!Zdzisław Edytowane 3 Stycznia 2013 przez immorti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_bella 05.01.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Witam ponownie,Ostatnio nasz projekt oglądał architekt i zwrócił nam uwagę na bardzo niską ścianę kolankową. Czy zmienialiście wysokość ściany kolankowej podczas budowy? PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 05.01.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Witam ponownie, Ostatnio nasz projekt oglądał architekt i zwrócił nam uwagę na bardzo niską ścianę kolankową. Czy zmienialiście wysokość ściany kolankowej podczas budowy? Pozdrawiam Ania Witam, My podwyższyliśmy ściankę kolankową o jeden pustak. Wykonawcy sugerowali nam dwa pustaki, ale obawialiśmy się że zaburzymy proporcje. Z jednym pustakiem wyszło bardzo fajnie, więcej miejsca w środku a domek nie urósł aż tak aby zmienić wygląd architektoniczny. Pzdr, Zdzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katharise 06.01.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam, My podwyższyliśmy ściankę kolankową o jeden pustak. Wykonawcy sugerowali nam dwa pustaki, ale obawialiśmy się że zaburzymy proporcje. Z jednym pustakiem wyszło bardzo fajnie, więcej miejsca w środku a domek nie urósł aż tak aby zmienić wygląd architektoniczny. Pzdr, Zdzisław My takze podwyzszylismy scianke kolankowa o jeden pustak i to byla dobra decyzja, pisze to w oparciu o 10 miesieczne doswiadczenia z mieszkania w tym domu naprawde jest to optymalna wysokosc scianki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_bella 13.01.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 "katharise" i "immorti" dziękuję Wam za informację. Po rozmowie z architektem podjęliśmy decyzję o podwyższeniu ściany kolankowej o jeden pustak. Początkowo myślałam, że lepiej podwyższyć dwa pustaki, ale Architekt stanowczo nam odradził. Szkoda, że na tym forum tak mało Osób wymienia swoje poglądy na temat budowy Tytana Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 13.01.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 "katharise" i "immorti" dziękuję Wam za informację. Po rozmowie z architektem podjęliśmy decyzję o podwyższeniu ściany kolankowej o jeden pustak. Początkowo myślałam, że lepiej podwyższyć dwa pustaki, ale Architekt stanowczo nam odradził. Szkoda, że na tym forum tak mało Osób wymienia swoje poglądy na temat budowy Tytana Pozdrawiam Myślę, że większość forumowiczów już wybudowała swoje wymarzone domki i teraz cieszą się mieszkaniem nie zaglądając już tutaj. Polecam jednak uważne przeczytanie całej historii tego wątku, pouczająca lektura pomagająca przy wielu decyzjach budowlanych. Ja będę tutaj nadal zaglądał, jeszcze trochę przed nami zanim szczęśliwie zamieszkamy w swoim Tytanku. Pomogę na tyle na ile będę w stanie, jeśli tylko masz ochotę trzymać kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_bella 15.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Masz rację, chyba większość wybudowała już swoje domki i już tu nie zagląda W ciągu najbliższych dni muszę wziąć się solidnie za lekturę całego wątku, bo jak na razie czytałam pobieżnie. Mam nadzieję, że zawarte informacje będą bardzo przydatne. A jak będę miała jeszcze jakieś dylematy, to pozwolę sobie do Ciebie napisać. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katharise 19.01.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Masz rację, chyba większość wybudowała już swoje domki i już tu nie zagląda W ciągu najbliższych dni muszę wziąć się solidnie za lekturę całego wątku, bo jak na razie czytałam pobieżnie. Mam nadzieję, że zawarte informacje będą bardzo przydatne. A jak będę miała jeszcze jakieś dylematy, to pozwolę sobie do Ciebie napisać. Pozdrawiam Ania No niektorzy jeszcze tu zagladaja wlasnie dlatego, ze bardzo duzo zawdzieczaja tym, ktorzy jeszcze wczesniej skonczyli swoje domy, szczegolnie Ajur, ktora bardzo szczegolowo opisywala budowe. Ja rowniez chetnie sluze rada - sporo bylo dylematow podczas budowy od malo istotnych kwestii kolorow po wieksze zmiany typu przesuniecia sciany w salonie, dodanie wykuszu, zwiekszenie kotlowni, kosztem mniejszej lazienki, pomniejszenie kuchni, aby powstala szafa wnekowa na korytarzu, rezygnacja z wiatrolapu, lazienka nad garazem bez podzialu w srodku i wiele wiele innych.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 05.02.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Dylematów podczas budowy rzeczywiście jest bardzo dużo od tych najmniejszych do sporych rozmiarów. Także polecam przeglądniecie wątków dodanych przez Ajur, bardzo pomagają w wielu decyzjach, plus spojrzenie na album Ajur bardzo pomogło nam wybrać szczegóły kolorystyczne elewacji. U nas zmiany główne w stosunku do projektu to podpiwniczenie całości z przeniesieniem kotłowni i całej sfery instalacyjno-grzewczej do piwnic. Plus także zmiana aranżacji byłej kotłowni na parterze (powiększenie kosztem łazienki, aby postawić tam szafę wnękową na ubrania, parasolki etc.), zmiana ustawienia łazienki na dole (rezygnacja z "garderoby" na rzecz jednego pomieszczenia), zmiana aranżacji pomieszczeń w skosach na górze w związku z podwyższeniem ścianki kolankowej o jeden pustak (nie robiliśmy "martwych" ścianek) etc. Także służę pomocą, szczególnie, że nasza budowa nadal trwa i ze stanu deweloperskiego mamy jeszcze jeden wielki krok do przejścia: wykończenie wnętrz. Edytowane 5 Lutego 2013 przez immorti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_bella 05.02.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Immorti , widzę że sporo zmian wprowadziłeś. Też zamierzamy podpiwniczyć dom. Aktualnie mamy dylemat, czy podpiwniczyć całość, czy tylko część. Zastanawiamy się jak zrobić zejście do piwnicy. Myśleliśmy aby wydłużyć tył garażu i w tym miejscu zrobić schody do piwnicy. Jutro spotykamy się z architektem więc pewnie zapadną jakieś decyzje. Immorti , czy jesteś w stanie udostępnić jakieś rysunki ukazujące piwnice oraz klatkę schodową do piwnicy? Bardzo interesuje mnie jakie rozwiązanie przyjąłeś Wysyłam Ci prywatną wiadomość z moim adresem e-mail. Z góry dziękuję! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 06.02.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Immorti , widzę że sporo zmian wprowadziłeś. Też zamierzamy podpiwniczyć dom. Aktualnie mamy dylemat, czy podpiwniczyć całość, czy tylko część. Zastanawiamy się jak zrobić zejście do piwnicy. Myśleliśmy aby wydłużyć tył garażu i w tym miejscu zrobić schody do piwnicy. Jutro spotykamy się z architektem więc pewnie zapadną jakieś decyzje. Immorti , czy jesteś w stanie udostępnić jakieś rysunki ukazujące piwnice oraz klatkę schodową do piwnicy? Bardzo interesuje mnie jakie rozwiązanie przyjąłeś Wysyłam Ci prywatną wiadomość z moim adresem e-mail. Z góry dziękuję! Ania Zmian trochę było, niektóre wyglądają na kosmetyczne, niektóre są jednak sporymi zmianami (np. podpiwniczenie). My zdecydowaliśmy się na podpiwniczenie całości, myślę że poza aspektem kosztowym są tego same plusy. Wysyłam na maila dokładne informacje o naszych rozwiązaniach. Powodzenia na spotkaniu z architektem! Pzdr, Zdzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pertus 05.04.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam wszystkich zaczynamy na wiosnę instalacje a potem tynki posadzki itd.Mam pytanie Czy ktoś stosowal u siebie do ogrzewania piec na ekogroszek 25kW a do ogrzewania cwu pompę ciepla np Viesmann vitocal 160-A??Do tego chcemy zamontować wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła i też nie wiem jaki typ rekuperatora . Mam ofertę 3 firm i każda proponuje co innego. niestety zima trzyma wszytkich poczatek kwietnia a na budowe w zasadzie nie da się nic zrobić (poza porządkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts