Marcnn 15.08.2020 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Witam.Chciałbym prosić radę czy sposób w jaki spółdzielnia mieszkaniowa nalicza mi wodę jest prawidłowy ponieważ średnio się w tym orientuje, a dostałem już drugą niedopłatę w tym roku za wodę...No więc za okres 6 miesięcy zużyłem wody zimnej: 30223 m3. Wody ciepłej: 28942 m3Stawka za wodę to 9,85zl za m3 , a za podgrzanie wody 13zl. Administracja naliczyła mi 958zl z groszami, ale zastanawiam się w jaki sposób ponieważ mnożąc zimną wodę w stawce 9,85zl i mnożąc ciepłą wodę w stawce 13zl to wychodzi mi o wiele mniejsza kwota... Możecie mi doradzić czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.08.2020 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Witam. Chciałbym prosić radę czy sposób w jaki spółdzielnia mieszkaniowa nalicza mi wodę jest prawidłowy ponieważ średnio się w tym orientuje, a dostałem już drugą niedopłatę w tym roku za wodę... No więc za okres 6 miesięcy zużyłem wody zimnej: 30223 m3. Wody ciepłej: 28942 m3 Stawka za wodę to 9,85zl za m3 , a za podgrzanie wody 13zl. Administracja naliczyła mi 958zl z groszami, ale zastanawiam się w jaki sposób ponieważ mnożąc zimną wodę w stawce 9,85zl i mnożąc ciepłą wodę w stawce 13zl to wychodzi mi o wiele mniejsza kwota... Możecie mi doradzić czy się mylę? Nie zapomniałeś o przecinkach? Za wodę ciepłą płacisz OPRÓCZ stawki za wodę i ścieki dodatkowo 13zł za jej podgrzanie (co jest tanio). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 16.08.2020 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Za wodę ciepłą płacisz OPRÓCZ stawki za wodę i ścieki dodatkowo 13zł za jej podgrzanie (co jest tanio). Dokładnie. Czyli woda zimna i ścieki kosztują Cię 9,85 PLN/m3, a woda ciepła 22,85 PLN/m3. Jak to przemnożysz to wyjdzie dokładnie tyle ile Ci naliczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts