masera 16.08.2020 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Jakie firmy produkujące klimatyzatory polecilibyście w przypadku, kiedy chcę mieć możliwość sterowania klimatyzatorem z poziomu automatyki budynku. W skrócie:- bieda wersja - wymuszenie przez styk zwierny np. uruchomienie klimatyzatora (bez możliwości zmiany trybu, tzn. włącza ostatni wybrany tryb i temperaturę) - - dostęp do Klimy przez sieć ethernet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.08.2020 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 https://forum.muratordom.pl/entry.php?132605-Tanie-ogrzewanie-domu-klimatyzatorem-harmonogram Oczywiście tą samą drogą polecenia może wysyłać nie tylko chmura broadlinka, ale dowolny inny system na podstawie dowolnych algorytmów. I nie tylko do klimy, ale do każdego urządzenia sterowanego ir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 16.08.2020 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Właśnie takie coś mi się nie widziało, czyli ciągnięcie kabla przed klimę, zmiana sygnału na IR i nadawanie poleceń w ten sposób. Szukam bardziej cywilizowanego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.08.2020 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Właśnie takie coś mi się nie widziało, czyli ciągnięcie kabla przed klimę, zmiana sygnału na IR i nadawanie poleceń w ten sposób. Szukam bardziej cywilizowanego rozwiązania. Ta żarówa błyska po całym pomieszczeniu jak lampa błyskowa. Nawet nie musi być bezpośrednio widziana przez odbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 16.08.2020 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 To rozwiązanie to właśnie to bardziej cywilozwane. Do tego czujnik na ESP i HA i masz sterowanie po temperaturze i z każdego miejsca na świecie. W dodatku większość splitow zadziała. Broadlink działa po wifi. Wpinasz do gniazdka i działa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 16.08.2020 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Sterowanie zdalne mam z domu inteligentnego i nie chcę dublować. Mam 3 klimatyzatory (2 parter i 1 piętro) i to w całkiem odległych miejscach. Chciałem zrobić Sterownik_domu->skrętka->klimatyzator a to rozwiązanie wygląda tak: Sterownik domu->kabel->adapter IR->skrętka->nadajnik IR->klimatyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 16.08.2020 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 To wygląda tak: sterownik domu>wifi>broadlink>klimatyzator. Co jest sercem sterowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 17.08.2020 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 Żeby podłączyć to cudo do sterownika ogrzewania muszę dokupić moduł wifi, bo przez wifi się łączy ten adapter IR. A i tak muszę takie adapterki mieć 3, albo kupić taki z możliwością podpięcia zewnętrznych nadajników i ciągnięcia ich osobno. Znalazłem w ofercie MDV MD-CCM08 – Bramka BACNET® BMS i pewnie w takie rozwiązanie będę musiał pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts