p 18.08.2020 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Witajcie,nasze ogrodzenie składa się z metalowych słupków pomalowanych farbą, na których jest rozwieszona metalowa siatka.Po jakimś czasie na słupkach zaczyna występować zielony kolor, który ręcznie musimy myć (ostrą gąbką albo czymś podobnym) a że słupków jest sporo więc i roboty jest sporo ...Czy jest coś co pozwoli się tego pozbyć na dłuższy czas ? Jakiś środek, który szybciej pozwoli to zmyć ? Albo na dłużej to zniknie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.08.2020 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Zdjęcia.... zdjęcia.Moja kula nic o czymś takim nie wie:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 30.08.2020 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Przepraszam za opóźnienie ale byłem w podróży Widzę, że oryginalny rozmiar, który mam w komórce nie przejdzie. Jak zmniejszyłem (resize) to aby się zmieścić w limitach fotka stała się tak malutka, że nie wiem czy coś będzie widać. Jaki format polecacie na fotkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 30.08.2020 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Nie wiem czy będzie wszystko widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2020 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 może jakieś porosty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 20.09.2020 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Być może - tego nie wiem, dlatego Was pytam - nie znam się na tym a może się tutaj znajdzie ktoś, kto wie co z tym można zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.09.2020 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2020 (edytowane) Te słupki wyglądają mi na skorodowane, a farba malowana metodą warstwa na warstwę.Przecież ona łuszczy się na pierwszym zdjęciuEfektem jest zapewne chropowata powierzchnia. Nad morzem widziałem mnóstwo takich płotów (a także dachów). Porosty uwielbiają takie powierzchnie, a tam w dodatku klimat im sprzyja. Te słupki trzeba przeszlifować (kątówką, wiertarką z metalową szczotką) i pomalować dobrą farbą (młoteczkowa Hammerite ?)Zmywanie gąbką nie pomożę, bo nie usuniesz nalotu z porów i on odrośnie.Możesz oczywiśćie spróbować jakąś chemią, np:http://arox.co/produkt/zwalcza-glony-i-porosty/ Edytowane 21 Września 2020 przez fotohobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts