Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamiana okna przesuwnego

Recommended Posts

Witam . Mam poważny problem . Zamontowalam w domu drzwi balkonowe przesuwne . Z drugiej strony jest okno stale . I teraz moje pytanie . Czy da się zamienić miejscami okno przesuwne z oknem stałym. Chodzi mi o to żeby otwierała się druga połowa. Czy można zrobić to bez demontażu wszystkiego. Fachowiec który mi to robił upiera się że trzeba wszystko robić od nowa . Pomocy

Witam . Mam poważny problem . Zamontowalam w domu drzwi balkonowe przesuwne . Z drugiej strony jest okno stale . I teraz moje pytanie . Czy da się zamienić miejscami okno przesuwne z oknem stałym. Chodzi mi o to żeby otwierała się druga połowa. Czy można zrobić to bez demontażu wszystkiego. Fachowiec który mi to robił upiera się że trzeba wszystko robić od nowa . Pomocy

Do zrobienia ale nie w każdym przypadku. Bez sprawdzenia na miejscu trudno się wypowiadać. Część elementów , np.wózki trzeba będzie nowe. To wszystko dotyczy PSK, przeróbka HST nie wchodzi w grę.

• 2 weeks później...

Robiłem coś takiego.

Nowe skrzydło z uwagi na otwór na klamkę i otwory odwodnieniowe

Nowe nożyce

Nową zasuwnica

Nowa klamka (przy automacie)

Nowe sanki

Po przełożeniu skrzydła Fixa zostają widoczne otwory z fixie i w ościeżnicy - do zaslepienia

Wykonalne ale kosztowne bo....

Nożyce i sanki w zestawie koszt ok 1.500

Skrzydło- zależy ale min 500 zeta

Klamka automat ok 600 zeta

Zasuwnica - grosze

Robocizna min 1000

Tak mniej wiecej