przemeks19 20.08.2020 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Witam Gościu ma na sprzedaż 1,5 roczny piec Lazar smartfire 15 kw za niecałe 8 tysięcy. Jak myślicie warto?? Gadałem z nim to mówi że nie ma go dużo w domu i jego żona nie chce obsługiwać tego pieca i musi że od września na gaz przechodzi. Coś sądzicie?? Warto?? Mówi że papierów od gwarancji nie ma tylko certyfikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 20.08.2020 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 do do nowego domu taki smok? pomyśl chwilę - budujesz nowy dom i chcesz w nim zostać królem pelletu? nie daje Ci do myślenia, że z kotłem widocznie jest jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 20.08.2020 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Dom mam 180 m z garażem i kotłownia. Czemu smok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.08.2020 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Dom mam 180 m z garażem i kotłownia. Czemu smok?? Bo pewnie ze świecą będziesz szukał chwil, gdy będziesz potrzebował więcej, niż 1/3 tej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 21.08.2020 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 To ile na te metry powinienem mieć kw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.08.2020 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 To ile na te metry powinienem mieć kw? Policz OZC - bez tego to szacowanie. Ale znacznie mniej będzie potrzebował dom 180m2 przy grzaniu włącznie z garażem do 23* jeżeli spełnia minimum WT2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 22.08.2020 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 To ile na te metry powinienem mieć kw? 5kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 24.08.2020 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Mam dylemat między piecem na ekogroszek ale pompa ciepła. Za jakieś 3,4 lata będę miał z gminy dofinansowanie na pompę ciepła i fotowoltaiki na 80 procent.O piecu na ekogroszek myślałem, znalazłem Defro komfort lux 15 kw za 8800 + koszt kotłowni około 6 tysięcy z robocizna. No niech będzie te 16 tysi że wszystkimi.I się zastanawiam czy nie poczekać te 3 lata,przemeczyc się z ekkgroszkiem i wziąć z dofinansowaniem pompę z fotowoltaike. Gościu wycenił mi pompę ciepła: Pompa - Panasonic t-cap 9kwZbiornik - gamlet 300 l Firma po wysłaniu projektu wyliczyła mi że roczne zapotrzebowanie na energię przez pompę ciepła na ogrzewanie pomieszczeń to 14500 kw a na wodę to 2950 kw. Koszt razem z montażem 31500 zł Trochę dużo. Co myślicie? Może jakiś inny piec zaproponujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 24.08.2020 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Nie odciągam od pompy ale co do ekogroszkowca to defro nie jest dobrym wyborem , znacznie lepszym jest skamp z palnikiem dwupaliwowym i zapalarką do pelletu oraz ekogroszku i ty decydujesz czym chcesz grzać a wystarczy dwie kryzy włożyć lub wyciągnąć , on sam rozpala ekogroszek oraz pellet , oprócz skampa ten sam kocioł robi też firma dragon jak dobrze pamiętam .Nie wiem czy to ten ale chyba też ma ten sam palnik https://multi-eko.pl/kotly-piece-na-ekogroszek/2360-kociol-co-sekom-technix-pel-10-2-10-kw-piec-pellet-ekogroszek-5-klasa-ecodesign.html temu bym się szczególnie przyglądał https://sekom-pleszew.com.pl/technix-bio/ Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez kryzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.08.2020 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Mam dylemat między piecem na ekogroszek ale pompa ciepła. Za jakieś 3,4 lata będę miał z gminy dofinansowanie na pompę ciepła i fotowoltaiki na 80 procent. O piecu na ekogroszek myślałem, znalazłem Defro komfort lux 15 kw za 8800 + koszt kotłowni około 6 tysięcy z robocizna. No niech będzie te 16 tysi że wszystkimi. I się zastanawiam czy nie poczekać te 3 lata,przemeczyc się z ekkgroszkiem i wziąć z dofinansowaniem pompę z fotowoltaike. Gościu wycenił mi pompę ciepła: Pompa - Panasonic t-cap 9kw Zbiornik - gamlet 300 l Firma po wysłaniu projektu wyliczyła mi że roczne zapotrzebowanie na energię przez pompę ciepła na ogrzewanie pomieszczeń to 14500 kw a na wodę to 2950 kw. Koszt razem z montażem 31500 zł Trochę dużo. Co myślicie? Może jakiś inny piec zaproponujecie?? 15 kw do nowego domu???????? Tyle to potrzebuje mój nie ocieplony kloc a nie twój nowy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 24.08.2020 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Nie odciągam od pompy ale co do ekogroszkowca to defro nie jest dobrym wyborem , znacznie lepszym jest skamp z palnikiem dwupaliwowym i zapalarką do pelletu oraz ekogroszku i ty decydujesz czym chcesz grzać a wystarczy dwie kryzy włożyć lub wyciągnąć , on sam rozpala ekogroszek oraz pellet , oprócz skampa ten sam kocioł robi też firma dragon jak dobrze pamiętam .Nie wiem czy to ten ale chyba też ma ten sam palnik https://multi-eko.pl/kotly-piece-na-ekogroszek/2360-kociol-co-sekom-technix-pel-10-2-10-kw-piec-pellet-ekogroszek-5-klasa-ecodesign.html temu bym się szczególnie przyglądał https://sekom-pleszew.com.pl/technix-bio/ Ktoś to pisał na forum że piec combo na to i na to to zły wybór. Że lepiej albo ekogroszek albo pellet. To w takim razie musiałbym 10 kw wziąć? Bo to widzę że najniższa opcja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 26.08.2020 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Z tego co tu widzę to na temat tego pieca mają zdanie tylko ci co to sprzedają... Kryzys,Jarecki.. jest jeszcze paru co to promują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.08.2020 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Dom mam 180 m z garażem i kotłownia. Czemu smok?? Mam 150 miałem ekogroszek 10kW i był dużo za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts