Lukasz11 22.08.2020 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 Obecnie w drodze, która chce utwardzic są 2 studzienki. Jedna kanalizacyjna i jedna z zaworem wodociagowym. Studzienki są na równi z gruntem. Jeśli utwardzę drogę i podniosę jej poziom np o 20-30cm, to co zrobić że studzienkami? Zasypać ich nie moge, podniesc tez nie (raz ze nie moja wlasnosc, dwa ze to koszty). To jak je zabezpieczyć najtańszym kosztem? Po drodze będą jeździły ciężkie maszyny budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 22.08.2020 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 Żadne koszty - łączysz jak zwykłe rury kanalizacyjne w domu - tylko średnica większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 22.08.2020 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) No właśnie nie mam ochoty wchodzić w koszty i np w przypadku kanalizy inwestować w betonowy krąg. Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez Lukasz11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.08.2020 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Obecnie w drodze, która chce utwardzci[...]raz ze nie moja wlasnosc A zgodę właściciela działki masz? To jakie są warunki w umowie zawierającej tę zgodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 23.08.2020 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Mam. Nie ma tam nic o studzienkach. Jedyne co napisane, że mam utwardzic kruszywem łamanym stabilizowanym mechanicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.08.2020 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja nie kombinowabym jakiś fuszerek, tylko kupił 2 betonowe pierścienie dystansowe i zrobił jak należy, koszt żaden.Jakieś kierowca urwie koło i zaczną się pytania, kto tak spaprał montaż studzienek... Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.08.2020 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 To utwardź jak masz w umowie, a studzienki to postaw na zaprawie betonowej. Jak mało centymetrów to na samej , jak dużo to na bloczkach , puzlach czy wymiarowym gruzie. Ale i koszt pierścieni jest znikomy w porównaniu z ceną całego potrzebnego kruszywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts