Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z sypialnią L- prośba o pomoc

gr3g

Recommended Posts

Dzień dobry, proszę o pomoc w aranżacji pokoju w kawalerce. Będę mieszkał sam, potrzebuję miejsca do spania,szafy, miejsca na TV, jakieś pułki na książki? To będzie moje pierwsze m, i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać:) Dziękuje za pomysły/ wizualizacje.

Y107DKV.jpg

>

Edytowane przez gr3g
FOTO

• 3 weeks później...
Bardzo dobry projekt Elfir. Proszę pamiętać, że przy aranżacji kawalerki, poza funkcjonalnym rozstawieniem wyposażenia, ważną rolę grają kolory. Jasne meble i kolorystyka ścian rozświetlą przestrzeń i powiększą ją optycznie. Dzięki takiemu zabiegowi nawet małe mieszkanko wyda się przestronne i lekkie.

• 5 months później...

Czasu sporo minęło, ale teraz już zbliża sie przeprowadzka i chciałem się was zapytać co o tym myślicie. Ścianek niestety póki co przesuwać nie mogę. Głównie chodzi mi o pomysły na salon. Na prawej ściance, TV plus ewentualna meblościanka tego typu:

b8b83d40004d88c8med.jpg

52ea3cd3ba0ca139med.jpg

co będzie w przeszklonych witrynkach i na półeczkach? Durnostojki ze sklepu za 5 zł czy masz rzeczywiście pomysł na zagospodarowanie?

Jedna szafa starczy ci na ubrania, kurtki, buty, odkurzacz?

Edytowane przez Elfir

Część rzeczy chcę trzymać w tej meblościance, część w łóżku+ plus ewentualna komoda przy ściance między kuchnią a balkonem. Co do przeszklonych witrynek to może jakieś kieliszki itp, ale to tylko luźny pomysł jaki i przykład meblościanki. Pewnie masz rację, nie koniecznie będzie co pokazywać :) Dodatkowo w kuchni będzie sporo szafek i wolna piwnica, którą również zamierzam wykorzystywać. Poniżej jakaś luźna wizualizacja jaką sobie wymyśliłem, do tego może meblościanka.

DOMUnname_qqqwqpx.jpg

ukladjpg_qqqwqpn.jpg

Edytowane przez gr3g

Też jestem zdania, że lepiej mieć więcej szafek niż mniej, brałeś po uwagę zabudowę całej ściany z TV? Możesz zyskać dwie szafy na wysokość ścian + zabudowę nad łóżkiem + zabudowę nad i pod TV. W załączeniu wizualizacje. Można fajnie ukryć szafy i półki.

17.03.2021_2.jpg

17.03.2021.jpg

Edytowane przez WiosennaRosa