gotosmoke 27.08.2020 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Posiadam działkę budowlaną bezpośrednio obok której mam druga działkę służącą jako dojazd do budowlanej z drogi publicznej. Przylega do działki budowlanej plus parę metrów na dojazd do drogi. Pytanie czy mogę postawić dom jak najbliżej granicy z moją drugą działką czy muszę zachowywać odległości od granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.08.2020 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Granica to granica. Połącz obie działki i problem zniknie. Nowa działka będzie miała inny (pierwszy wolny w obrębie) numer. Poczekaj aż ten numer ukaże się w księdze wieczystej. I rób co chcesz a MPZP lub WZ dopuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 28.08.2020 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Jak masz prawo do obu i chata nie będzie za blisko następnej działki, której nie jesteś właścicielem to złóż o pozwolenie na obie. Możesz złożyć wniosek o pozwolenie na jeden obiekt stojący na 100 działkach póki masz do nich prawo. Za łączenie działek niepotrzebnie zapłacisz i przedłużysz procedurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts