Mietczyslaw 28.08.2020 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Dzień dobry Mam do powieszenia 40kg na ścianie, tv, uchwyt stały Mam taka cegle, mur 40cm. Jakim wkrętęm/śruba to potraktować aby wszystko trzymało się stabilnie? Pomysł na teraz to siatka i kotwy chemiczne. Uchwyt jest kwadratowy wiec na pewno będą łapał w 4 miejscach. Jakie fi, jaką długość proponujecie. Dziekuje. Mietczyslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.08.2020 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Kotwa chemiczna będzie najmocniejsza. Ale jak TV ma być przy ścianie, to nie będą na to działały duże siły prostopadłe do ściany (jak uchwyt ma możliwość odjechania od ściany i np. obracania, to owszem, i wtedy bym na pewno dawał kotwę). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mietczyslaw 28.08.2020 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 To korzystajac z okazji, czy ktoś może mi zidentyfikować jaki to rodzaj cegły?Czy to jest zwykla cegła dziurawka, czy może pustak ceramiczny, czy kratówka? Mur ma grubość 40cm, i jest to fragment zewnętrznej ściany na parterze do wysokości 1 piętra, bo powyżej się zasklepia i są zwykłe powierzchnie mieszkalne.To jest taki korytarz aby przejść przez blok, bo wejścia do klatek są od wewnątrz osiedla.I czy np była techologia, że 20cm muru jest z cegły A, a pozostałe 20 z cegły B. Ja dowierciłem sie 15 cm i szło to spojnie. Blok rok ok 1990. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.08.2020 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 To wygląda na taki materiał - pustak ceramiczny bardzo popularny w tamtych latach i obecnie. Tak jak kolega wspomniał na taki uchwyt działają siły ścinające, tylko ruchome uchwyty mogą spowodować wyrywanie się ze ściany. Pomijam fakt wyglądu otworów i techniki wiercenia. Kotwa chemiczna - oczywiście będzie dobrym rozwiązaniem, ale są oczywiście i inne tańsze i równie niezawodne. Jak widzisz nawet w reklamie jest zdjęcie zamontowanego wieszaka na TV 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mietczyslaw 28.08.2020 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 29.08.2020 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Panie jakie kotwy chemiczne do 40 kg ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts