Michal0 30.08.2020 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Witam, Bardzo prosze o pomoc bo juz sam nie wiem co robic. Pisalem tutaj uprzednio odnoscnie tego problemu niestety malowanie przeszlifowanych fragmentow bez zagruntowania skutkowalo taka sama dziwna struktura stad moj nowy post z opisem wszystkiego co sie zadzialo Sciany byly uprzednio malowane jakas tania farba przez dewelopera. Porobilem poprawki i wszytstko zagruntowalem unigruntem atlasa 1:3 (walkiem). Po pomalowaniu pierwszej warstwy na scianie utworzyly sie nieregularne zgrubienia tak jakby farba nalozyla sie kilkukrotnie. Wyglagalo to tragicznie wiec postanowilem wszytsko zeszlifowac i zagruntowac te miejsca zeszlifowane unigruntem 1:1 dwa razy aby miec pewnosc ze wchlonelo. Pomalowalem ponownie i tu problem. Pod swiatlo te miejsca zagruntowane odcinaly sie od reszty i wygladaly jak odciete kwadraty, z tym ze w tych zagruntowanych miejscach struktura farby byla super. Zeszlifowalem wszytsko. Sciany sufit. Wyrownalem powierzchnie tak aby byla gladka ale nie zdzieralem farby. I teraz moje pytanie co mam dalej zrobic? Czy mam to znow gruntowac? Umylem sciany i widzialem ze na wiekszosci miejsc woda sie wchlonela ale w tych kwadratach poprawianych wysychalo duzo wolniej. Bardzo prosze o pomoc bo stoje w miejscu i sam nie wiem co mam robic. Czy gruntowac czy zdzierac czy co. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2020 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 może nie gruntować, bo najwyraźniej Unigrunt tworzył różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal0 30.08.2020 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Wlasnie tez nad tym myslalem ale bez gruntowania nadal jest nierowna chlonnosc i wychodza te zgrubienia...Juz jestem glupi od tego wszytskiego. Ten unigrunt stworzyl roznice bo zagruntowalem tylko te przeszlifowane miejsca gdzie byly zgrubienia. Wiec pomyslalem ze jak zeszlifuje do gladkiego wsyztsko i wtedy zagruntuje to wyrowna sie na calosci. Czy jest w tym logika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal0 30.08.2020 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Czy jest tutaj ktos co moglby cos doradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 30.08.2020 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Dla mnie unigrunt jest na gołe (bez tynków)ściany, betony itp ale nie na malowane. Od tego są farby gruntujące nakładane na całą malowaną powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 30.08.2020 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?365502-Problem-ze-struktura-farby&p=7963334#post7963334 tutaj masz napisane. napisze jeszcze raz zeszlifowac co sie da i położyć gładź jakąś cienka warstwę. Unigrunt powinienes rozcieńczyc przynajmniej 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal0 30.08.2020 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Sciany mam zeszlifowane w calosci sa gladkie ale po przejechaniu mokra gabka dalej widze ze woda stoi w niektorych miejscach a w pozostalych wsiaka. Pytanie co teraz? Znow grunt? Czy farba podkladowa? Ale z farba podkladowa mam o tyle problem ze tutaj gdzie mieszkam dostep do niej jest dosc utrudniony poniewaz z jakiegos powodu anglicy ich nie uzywaja stad nawet na stronie duluxa nie ma o nich slychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 30.08.2020 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Sciany mam zeszlifowane w calosci sa gladkie ale po przejechaniu mokra gabka dalej widze ze woda stoi w niektorych miejscach a w pozostalych wsiaka. Pytanie co teraz? Znow grunt? Czy farba podkladowa? Ale z farba podkladowa mam o tyle problem ze tutaj gdzie mieszkam dostep do niej jest dosc utrudniony poniewaz z jakiegos powodu anglicy ich nie uzywaja stad nawet na stronie duluxa nie ma o nich slychu. A Primer'y to niby czym są jak nie podkładami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal0 31.08.2020 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Primery to grunty o ie sie nie myle. Undercoat to farba podkladowa ale o taka tu dosc trudno tym bardziej dulux nie posiada jej w swojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 01.09.2020 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 https://www.dulux.com.au/products/630D0131 Takie cosik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts