PaweL71 06.09.2020 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Mam zamiar zbudować podpiwniczony dom z garażem w bryle budynku. Pod garażem również piwnica, z otworem pełniącym funkcję kanału samochodowego. Czy strop nad piwnicą tylko monolityczny? Budował ktoś dom ze stropem Filigran, Smart, czy innym prefabrykowanym? Czy to ma sens w przypadku domu jednorodzinnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.09.2020 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Jaki strop to pytanie do konstruktora. Ja mam piwnicę pod garażem, ale nie mam kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaweL71 08.09.2020 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Super że masz piwnicę, ale ja pytałem o rodzaje stropów na których można parkować samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.09.2020 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 W zasadzie większość stropów prawidłowo dobranych i wykonanych da radę. Problem przy gęsto żebrowych jest ich stosunkowo mała nośność. Monolit jak najbardziej się nada i łatwy do wykonania na budowie - na podstawie dobrego projektu. Smart fajny mocny strop, domek nie jest problemem ale odległość od fabryki może podrożyć inwestycje i to sporo. Strop filigran to taki bardziej szalunek tracony niż strop wg mnie chyba najgorsze rozwiązanie na rynku. Możesz jeszcze wykonać strop z płyt kanałowych, w przekroju podobne to do smarta tylko nie sprężone. Chyba łatwiej dostać w różnych częściach polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 14.09.2020 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Ja zrobiłem coś takiego, strop monolit wylewany, a następnie dźwigiem kładłem na zaprawę. https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3dTwI4E9ZOZB_laFGWrOOlokJvohizJgbT3u0PBpjTFnxZ0FP4k-vZmHi4oHK09KMVPnevA8GrFoeioPLN1ts1Wc_PaMro0pYJ0mYFcnj3ikzr53DNUqd9gHkocnTbk-d9T_mpJCmdkqJsxNoAnzvVc=w1292-h969-no?authuser=0 https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3e-mm-mXsP_AhZuhGzDz_IMFny3a5eyF2X5kIYUzFZkPSowhAvnhF0s-4Dy6KnZBxx0B9Mj6hiw54JCUrfyp0icq0RDnsC1aPahBQNHZQaXcttKXo8v9pru4HE-sRONIW7DcV5ArfZHXyi3uL0fo_wp=w1920-h887-no?authuser=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaweL71 21.10.2020 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 Ooo, to ciekawe. Gdzie ten monolit był wylewany? Obok, na budowie, czy w firmie produkującej stropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts