bobrow 07.09.2020 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Ok-nie chciałbym tu robić jakiejś "pyskówki", po prostu chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś inny sposób na dostarczanie świeżego powietrza do domu niż WENTYLACJA (i nie z butli) , czy tylko Adam tak sobie pierdyknąłeś o tej wentylacji i świeżym powietrzu nie wiadomo skąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.09.2020 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Litości!Od około 2005 roku tajemnice wentylacji objaśniam...Rodzajów jest jak nasrał!Laminarne, wyporowe, mechaniczne lub naturalne...Od takich gdzie COVIDY produkują do takich w normalnym domku przez bunkry przeciwatomowe... Dom to nowoczesna JASKINIA w której człowiek się schował przed kaprysami aury.Ale fizyka nie przestała być fizyką z tego powodu.Są pierdolnięci co CHCĄ z nią walczyć, ale wtedy MUSZĄ mieć całe wiadra kasy!No i stawiają sobie domek na dnie jeziorka czy na jakim klifie skalnym..Jest tego trochę na jutubie... Byłoby bardzo dobrze, aby ten co buduje wiedział CO buduje. PO CO buduje i JAK TO MA DZIAŁAĆ! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.09.2020 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Sreng-sru , czy jak tam było...fajnie -tylko co z tym świeżym powietrzem nie z wentylacji ?... A nieszczelności stolarki okiennej były "kiedyś" elementem właśnie wentylacji grawitacyjnej (jeśli dobrze pamiętam...). Tak więc jestem ciekaw skąd to świeże powietrze będzie w domach po za wentylacją (jakąkolwiek). ŹLE pamiętasz!!! Częścią wentylacji NATURALNEJ! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.09.2020 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Litości! Od około 2005 roku tajemnice wentylacji objaśniam... Rodzajów jest jak nasrał! Laminarne, wyporowe, mechaniczne lub naturalne... Od takich gdzie COVIDY produkują do takich w normalnym domku przez bunkry przeciwatomowe... Dom to nowoczesna JASKINIA w której człowiek się schował przed kaprysami aury. Ale fizyka nie przestała być fizyką z tego powodu. Są pierdolnięci co CHCĄ z nią walczyć, ale wtedy MUSZĄ mieć całe wiadra kasy! No i stawiają sobie domek na dnie jeziorka czy na jakim klifie skalnym.. Jest tego trochę na jutubie... Byłoby bardzo dobrze, aby ten co buduje wiedział CO buduje. PO CO buduje i JAK TO MA DZIAŁAĆ! Adam M. Czyli jednak pierdyknąłeś sobie ,że wentylacja nie służy przede wszystkim do dostarczenia świeżego powietrza... No widzisz-nawet Tobie zdarza się chlapnąć ... Nobody is perfect...(me too) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.09.2020 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 ŹLE pamiętasz!!! Częścią wentylacji NATURALNEJ! Adam M. Adam -szybki cytat z neta : "Najbardziej popularnym rodzajem wentylacji budynków mieszkalnych w Polsce, stosowanym od lat, jest wentylacja naturalna, zwana też grawitacyjna" Kłamią gnoje ?! PS źródło http://www.wentylacja.org.pl/pages-38.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.09.2020 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OCZYWIŚCIE - KŁAMIĄ!!!Ale... z niewiedzy.Wentylacja "grawitacyjna" urodziła się z chwilą zaprowadzenia centralnego ogrzewania.Wtedy gdy ZNIKNĘŁY kanały dymowe pieców kaflowych. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.09.2020 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Uważasz. że taki kaflak pobierający sporo powietrza do spalania WPROST Z POMIESZCZENIA nie robił za wentylator wywiewny wentylacji?Widać tego wentylatora nie było to wentylacja była NATURALNA (nie- grawitacyjna) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.09.2020 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OCZYWIŚCIE - KŁAMIĄ!!! Ale... z niewiedzy. Wentylacja "grawitacyjna" urodziła się z chwilą zaprowadzenia centralnego ogrzewania. Wtedy gdy ZNIKNĘŁY kanały dymowe pieców kaflowych. Adam M. Dzięki za wyjaśnienie-to ja już wiem co mam o tym myśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.09.2020 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Uważasz. że taki kaflak pobierający sporo powietrza do spalania WPROST Z POMIESZCZENIA nie robił za wentylator wywiewny wentylacji? Widać tego wentylatora nie było to wentylacja była NATURALNA (nie- grawitacyjna) Adam M. A mogłeś nie odwracać kota ogonem -tylko normalnie po ludzku przyznać się ,że sobie "chlapnąłeś"...A tak brniesz już nie wiem w co ...i po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.09.2020 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Kwity na wentylowanie masz? -Bo ja mam od lat... Ostatnio "zdobyte" mam na f-gazy... Nie zarzucaj mi tu szerzenia bzdur! Doucz się raczej. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.09.2020 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 (edytowane) Kwity na wentylowanie masz? -Bo ja mam od lat... Ostatnio "zdobyte" mam na f-gazy... Nie zarzucaj mi tu szerzenia bzdur! Doucz się raczej. Adam M. To gratuluję-jeśli jesteś zatem tak wyedukowany (i wykwitowany-ale czy wykwintny ?) , to poproszę info ze źródłem (podałem jednak "kłamliwe" źródło dot wentylacji naturalnej/grawitacyjnej) gdzie jest napisane ,iż wentylacja nie służy przede wszystkim do dostarczania świeżego powietrza. Edytowane 7 Września 2020 przez bobrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.09.2020 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Sam sobie poszukaj.Coś znajdziesz, co Ci się spodoba.A że nie musi to być prawda to osobna sprawa.Udajesz d7d ?Mam Ci udowodnić, że nie jestem krokodylem?! Źródła se poszukaj w fizyce dla klasy trzeciej ogólniaka.Fizyka nie zmieniła się od wieków!Nawet jak jej opis się zmieniał to jej prawa - nie! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.09.2020 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Sam sobie poszukaj. Coś znajdziesz, co Ci się spodoba. A że nie musi to być prawda to osobna sprawa. Udajesz d7d ? Mam Ci udowodnić, że nie jestem krokodylem?! Źródła se poszukaj w fizyce dla klasy trzeciej ogólniaka. Fizyka nie zmieniła się od wieków! Nawet jak jej opis się zmieniał to jej prawa - nie! Adam M. Jeśli już fatygujesz się ,aby tu się rozpisywać w tematach ogólnych (o samochodach , ogórkach,bateryjkach,itp.itd) -to nie możesz znaleźć czasu na kawałek cytatu "z mądrej knigi" na poparcie swoich słów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.09.2020 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Ależ jako możesz żądać, by Adam poniżał się i kogoś cytował. To Adama należy cytować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.09.2020 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Tego nie wymagam.Zawsze popierałem i popieram szukanie i przyswajanie wiedzy.Tylko z tą wiedzą jest mały kłopot...Tylko kumaci i nieco wykształceni z niej skorzystają.Reszta szuka autorytetów, najlepiej - uznanych i często przez to podpiętych pod jakieś lobby. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.09.2020 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Jeśli już fatygujesz się ,aby tu się rozpisywać w tematach ogólnych (o samochodach , ogórkach,bateryjkach,itp.itd) -to nie możesz znaleźć czasu na kawałek cytatu "z mądrej knigi" na poparcie swoich słów ? Masz na myśli biblię czy księgi Wedy? No bo inne, podręczniki np. są głupie i czytać ich nie będziesz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 08.09.2020 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Coraz więcej filozofii, coraz mniej konkretów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 08.09.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Ależ jako możesz żądać, by Adam poniżał się i kogoś cytował. To Adama należy cytować ! Ach ,to tak... Kiedyś słyszałem nawet taki tekst w pioseneczce : "To ja, Narcyz się nazywam, Przepraszam i dziękuję - ja tych słów nie używam, Jestem piękny i uroczy - popatrzycie w moje oczy, Jestem przecież najpiękniejszy, a na pewno najskromniejszy." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.09.2020 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 I takim pozostań!Skoro normalnego pisania nie kumasz niech choć tak będzie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaweL71 08.09.2020 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Jaka jest trwałość wymienników entalpicznych? Czy oprócz kosztu filtrów trzeba być przygotowanym na inne okresowe wydatki związane z eksploatacją rekuperatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts