Dokuro 09.09.2020 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Jestem właścicielem działki, która ma 22 metry szerokości i 59 metrów długości. Raczej nie miałbym problemu z doborem projektu domu do takiej działki, gdyby nie budynek gospodarczy (garaż), który tam stoi. Stoi on przy krawędzi działki, ale na samym jej środku. Jedyny projekt jaki znalazłem, który mi odpowiada to ten: https://www.studioatrium.pl/projekty-domow/Olimp-ii,1446.htmlAle nie wiem czy ten metraż nie jest za duży dla dwójki osób. Raczej nie planujemy powiększania rodziny. Oczywiście chciałbym też żeby dom był prosty i tani w budowie. https://pdfhost.io/edit?doc=d70f9698-3efc-41a3-a6bf-f891e4c05975Tutaj jest mapka. Oczywiście wjazd od południa. Jakieś sugestię, rady, propozycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Chodzi o działkę 33,37? W którym konkretnie miejscu jest wjazd? ten projekt dla dwóch osób jest ok. Ale po zmianach ścianek wewnętrznych, bo po co wam 3 sypialnie?. Kuchnia bardzo nieustawna. Zawsze mozna zrobić projekt indywidualny i dolepić się do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokuro 09.09.2020 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Tak chodzi o działkę 333/37. Wjazd jest dokładnie naprzeciwko tego garażu. Oraz przechodzi przez działkę moich rodziców, ale to już szczegół. Też mi się wydaje, że 3 pokoje to zdecydowanie za dużo. Mam w planach wybrać się do architekta i zapytać o ewentualne dołączenie się do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2020 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 W tamtym projekcie z dwóch pokoi można zrobić master bedroom i zlikwidować tę mikroskopijną toaletę przy salonie a zamiast niej drugą łazienkę dla gości.. Tak się zastanawiam też czy dolepiać dom do garażu czy rozbudować/przebudować garaż o dom, dzięki czemu w miejscu garażu mogą powstać pokoje a garaż bliżej wjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokuro 10.09.2020 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 Ogólnie to ten garaż wygląda tak, że jest główne pomieszczenie garażowe i za nim są dwa pomieszczenia. Więc nie wiem jak byłoby najlepiej zrobić. Przedstawię rysunek, wykonany w paincie na telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokuro 10.09.2020 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 https://zapodaj.net/95b5c232a0b7a.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.09.2020 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 po to bierze się architekta - on powinien po obejrzeniu garażu zadecydować czy ma sens potraktować go jako punkt wyjścia do rozbudowy czy go zostawić bez zmian a dobudować tylko dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.04.2021 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Do tego cały czas jestem z nimi w kontakcie A co, trzymają cię za rękę, sprawdzają czy nie będzie padało, mierzą temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts