glemp 14.12.2022 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glemp 29.12.2022 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 ciąg jeszcze dalszy antresola prawie jest wchodzić i mieszkać heheh https://drive.google.com/file/d/1hgbZ7YCfM1C9EOcTRB0EF9Lywa1W96sG/view?usp=share_link https://drive.google.com/file/d/1nf4Fc7PBowjf0gF_Xb6KkipAwn9CgOWW/view?usp=share_link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orzech123 18.01.2023 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 Imponująca budowla! Gratulacje! Mało informacji znalazłam na temat szukania/wyboru wykonawcy- przybliżysz temat? Takich rzeczy nie robi pan Miecio spod spożywczaka za flaszkę Jak oceniasz pod względem kosztów dom drewniany i swoją obecną konstrukcję? Stal jest prawie w cenie złota ;P ceny dynamiczne jak nigdy, ale chociaż w przybliżeniu w %? Pisałeś, że koszt gotowca do projektu indywidualnego jest zbliżony- tak może być w naszym przypadku- projekt jest całkiem drogi 4,400 do tego zmiana technologii i skomplikowana konstrukcja- może być wesoło. Prześlę wszystko do naszego architekta i niech przemyśli temat zakupu projektu (wstępnie była na tak- mało zmian-oprócz konstrukcji z murowanej na drewnianą, która jeszcze wczoraj wydawała się prosta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 23.01.2023 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 @glempGratuluję, piękna konstrukcja:) A ja, z uporem maniaka zapytam jak rozwiążesz problem przenikania hałasu z zewnątrz?Planujesz wyklejanie wewnątrz wszystkich przegród twardą wełną mineralną? Taką z 15cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glemp 23.01.2023 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Cezary mój drogi z uporem maniaka odpowiadam, że jak już to zamknę i posłucham co słychać z zewnątrz to zdecyduję Mam to szczęście, ze najbliższa droga którą częściej niż raz na godzinę coś jedzie jest w linii prostej kilka kilometrów przez las. Do wsi zamieszkanej przez może 100 osób w której kończy się droga i nie ma gdzie pojechać dalej za dużo ludzi nie jeździ hehehe Najczęstszym środkiem transportu widzianym w tej okolicy są samoloty na kilkuset metrach lądujące na lotnisku w Pyrzowicach (które akurat od dziecka oglądam i bardzo lubię I oczywiście w pierwszym rzędzie skorzystam z Twoich doświadczeń w wyklejaniu wełną od środka, chyba że od czasu jak się widzieliśmy wymyśliłeś już coś lepszego A ile będzie tych cm to zobaczymy Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i oczekuję oczywiście Twojej wizyty i odbioru budowy osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 23.01.2023 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Pięknie dziękuję za pozdrowienia i zaproszenie na odbiór budowy. Samoloty nad moim domem też czasami przelatują. Dach wykleiłem wełną tylko w salonie i sypialniach, a jak pamiętasz sufity w pozostałych pomieszczeniach są płaskie, hol z desek, kuchnia, łazienka i WC z płyty warstwowej 10cm styropianu. Efekt jest taki że te samoloty słychać w salonie, a nadlatują z kuchni W łazience nie są już takie uciążliwe. Poratowałem się wykładając na płaskie sufity 3cm grubości filc/wojłok, lecz docelowo będę tę część dachu (mam dostęp) jednak wyklejał wełną. Nie można hałasu wpuścić do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baael 03.02.2023 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Mój pomysł na wyciszenie to ścianki podobne do W115 knaufa, w skrócie zbudowanie z GK domu z podwójnej ścianki w domu (warstwy jak u ogrów), plus płyty cementowo wiórowe/włóknowe. Rodzina ma dom szkieletowy tuż przy linii kolejowej i panuje u nich prawie całkowita cisza, ja w bloku oddalony kilkakrotnie dalej od tej linii nauczyłem się rozpoznawać pociągi po dźwięku silników (o pendolino jedzie...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glemp 03.02.2023 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Trochę pracochłonne ale pewnie działa... oglądałem podobne rady Amerykanów, robili to mniej więcej tak samo, nie wiedziałem że jest to usystematyzowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baael 03.02.2023 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 (edytowane) Trochę pracochłonne ale pewnie działa... oglądałem podobne rady Amerykanów, robili to mniej więcej tak samo, nie wiedziałem że jest to usystematyzowane Ma to tą zaletę że można robić stopniowo i w miarę potrzeb (tak mi się przynajmniej wydaje). Teraz się zorientowałem - chodzi mi o W115W, gdzie można dostawić ściankę do istniejącej ścianki. Edytowane 4 Lutego 2023 przez baael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glemp 06.02.2023 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 Piszesz, że rodzina ma takie i to działa więc działa....Jak miałem szkieletówkę to ściana była 15cm ryflowanego styropianu plus szkielet 20 cm z wełną plus 5 cm wełny w szkielecie aluminiowym pod płyty gipsowe plus podwójne płyty GK... i nie było praktycznie żadnej bariery dla dźwięku, nawet ptaki rano potrafiły mnie obudzić swoim świergotaniem heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glemp 29.03.2023 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 aktualizacja a obrazek wart tysiąca słów... w skrócie jest nowy kościół we wsi albo dla ateistów nowa chłodnia na jabłka hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glemp 05.04.2023 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 03.05.2023 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Aktualizacja [ATTACH=CONFIG]464506[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]464507[/ATTACH] W aki sposob ciales plyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glemp 09.05.2023 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 piła szablasta i piła tarczowa ręczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glemp 17.07.2023 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 (edytowane) AAAaktualizacja [ATTACH=CONFIG]465733[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]465734[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]465735[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]465736[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]465737[/ATTACH] Edytowane 17 Lipca 2023 przez glemp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew861 06.08.2023 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 Szacunek za nietypowy projekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luszi 25.01.2024 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia AAAaktualizacja [ATTACH=CONFIG]465733[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]465734[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]465735[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]465736[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]465737[/ATTACH] Jaki w końcu detal montażu okien wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts