Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie filozoficzne :D odnosnie strony powitalnej w internecie

Recommended Posts

Rozwazam wprowadzenie powitalnej strony na swojej glownej domenie.

Cos w stylu:

Logo i 2 przyciski:

Czy szukasz....

1. Dobrze bo tanio

2. Tanio bo dobrze

i nic wiecej :D

klikniecie przycisku jednego lub drugiego powodowaloby automatyczne wysortowanie asortymentu w sklepie internetowym.

Nie przekombinowane ?

https://forum.murator.pl/topic/257206-pytanie-filozoficzne-d-odnosnie-strony-powitalnej-w-internecie/

Jako informatyk powiem iż przekombinowane :p

kurcze ... a mi sie wydaje genialne w swojej prostocie i mega trafne :D widocznie mam pokrecony sposob myslenia

Szczególnie w budownictwie, kiedy wszystko co tanie to niedobre.

to jeszcze pol biedy, najgorzej jak drogie i niedobre :D

Może jestem mniej inteligentny niż przeciętny użytkownik Internetu, ale ja bym musiał mocno się zastanowić czym różni się przycisk 1. od 2.

ale to wlasnie chodzi o to, zeby sie na chwile zatrzymac :D i zostac zaskoczonym :D

i tak na prawde odpowiedz od razu ogranicza asortyment o polowe w wyswietlanych wynikach wiec obu rodzajom uzytkownikow jest latwiej :D w poruszaniu sie.

A 3 opcja : Reklamowane i popularne :D ale to juz na pewno by bylo przekombinowane

kurcze ... a mi sie wydaje genialne w swojej prostocie i mega trafne :D widocznie mam pokrecony sposob myslenia

Dzwoniłem do młodego. Robi czasami stronki i tez powiedział ,że przekombinowane.

ale to wlasnie chodzi o to, zeby sie na chwile zatrzymac :D i zostac zaskoczonym :D

raczej uznam, że ktoś ze mnie próbuje robić debila

i tak na prawde odpowiedz od razu ogranicza asortyment o polowe w wyswietlanych wynikach wiec obu rodzajom uzytkownikow jest latwiej :D w poruszaniu sie.

A 3 opcja : Reklamowane i popularne :D ale to juz na pewno by bylo przekombinowane

Mało Ci tej reklamy ? Sam popełniam błędy ale Ty chcesz się reklamować, a takie byki robisz, o interpunkcyjnych nie wspomnę.Do rzeczy.Jako Twój potencjalny klient jeśli miałbym tylko do wyboru (żeby zobaczyć Twój asortyment ) którąś z zaproponowanych wyżej przez Ciebie opcji , wybrałbym "taniej i z rabatami". Strona Ci się zatrzyma na tych przyciskach w mojej 4 opcji.:lol2:

• 5 months później...

IMHO sam slogan trafny - przynajmniej biorąc pod uwagę typowego klienta-Polaka, co to zawsze patrzy żeby zapłacić jak najmniej.

Podejrzewam, że takie CTA uzyska klikalność na poziomie zbliżonym do 100%, a przy okazji wywoła w czytelnikach wzmożoną koncentrację. Myślę, że to pozytywny efekt. Tylko trzeba jeszcze zadbać o to, aby oba komunikaty zobaczyło jak najwięcej ludzi. I to takich z grupy docelowej, a nie przypadkowych internautów. Poczytaj sobie, na czym polega pozycjonowanie stron i zrób to porządnie, a nie po taniości.

Jeszcze jedno: przyciski będą przekierowywać do różnych podstron, czy to ma być taki "witacz", bo trochę uciekł mi wątek ;) ?

Edytowane przez Shridhar71