Anka1012 12.09.2020 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 Witam,chciałabym poradzić się w pewnej kwestii.Od kilkunastu lat mamy problem związany z kuchnią sąsiada która graniczy z naszym pokojem.Mieszkam w bloku z lat 90 ściany to żelbeton, mieszkamy na jednej klatce ale w różnych pioniach.Jedyną wspólną konstrukcją jest wspólna ściana za którą sąsiad ma kuchnię a ja pokój.Wszystkie opary z kuchni "przechodzą" przez ścianę i wtłaczają sie do mojego pokoju.Czy sąsiad zakłóca ciąg wentylacyjny?Czy to normalne że czuje zapachy od sąsiadów?W pokoju nie mam klatki wentylacyjnej.Domyśłam się że sąsiad ma zamontowany okap z wentylatorem.Co zrobić w takiej sytuacji?Spółdzielnia mieszkaniowa udaje że nie widzi problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2020 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 nie są w stanie przejśc przez ścianę. raczej macie wspólny pion wentylacyjny i facet podpiął tam wyciąg znad kuchenki z wymuszonym obiegiem. Jak spółdzielnia nie widzi problemu to pozostaje ci tylko sprawa w Sądzie. Bo teoretycznie każdy protokół kominiarski musi mieć wpis, że wyciąg należy odłączyć od pionu wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts