creative_21 14.09.2020 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Witam Jak przygotować ogród pod trawę jak to sprawnie wyrównać na razie tylko częściowo wyrównane było koparką Aktualnie chwasty koszone systematycznie teraz są na ok 30cm 1. Skosić i spryskać rundupem2. Spryskać rundupem i później skosić ? Co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.09.2020 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Fajnie napisane - systematycznie koszone i mają 30 cm Jeśli teraz popryskasz herbicydem to większość mniejszych chwastów zawiąże nasiona i je zrzuci. Nie wiem co Ci doradzić, aby było najlepiej i najszybciej - mnie się wydaje, że obecnie najlepiej spryskać rundupem po dwóch tygodniach jak zżółknie skosić, zebrać . Potem wykonać głęboką orkę, zabronować posiać gorczycę.Dać jej rosnąć ile może, na wiosnę to co przerośnie zielonego popryskać rundupem zaorać zabronować wyrównać , wywałować - posiać trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2020 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 jednorazowe zwalczenie chwastów nic ci nie da. Trzeba usunąć to co jest i pozwolić wykiełkować nasionom, które sa w glebie. I znów zwalczyć. Pryskasz. Usuwasz. Oczyszczasz glebę z korzeni. Wyrównujesz. Czekasz aż wzejdzie z nasion i znów pryskasz, zanim zawiąże kolejne nasiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 14.09.2020 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Ogólnie koszone systematycznie tylko teraz wróciłem z urlopu i jest ok 30cm nie ma badyli Spryskam wykosze po pryskaniu ewentualnie jak coś wyjdzie spryskam jeszcze raz A dlaczego gorczycę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.09.2020 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 A dlaczego gorczycę ? Bo ma bardzo rozbudowany system korzeniowy i "stłamsi" rośliny które chcą wzrosnąć.Dodatkowo będzie nawóz zielony. Teraz możesz popryskać - gdy duże bo przynajmniej perz "dostanie", ale małe i nasiona na pewno wykiełkują ponownie.Koszenie "zmęczy" każdą roślinę i będzie ją łatwiej zwalczyć. Trawnika na wiosnę i tak nie założysz, ale przygotujesz grunt pod jej zasiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Mi 14.09.2020 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Jeszcze ważne jaką masz ziemię na działce. Jeżeli z wykopu to warto kupić trochę żyznej 5 cm wystarczy. Łatwiej wyrównać nawiezioną niż rozgrabić nierówności. No i pomyśl o zabezpieczeniu przed kretami, jak u sąsiadów są to u Ciebie też się zjawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts