Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Otwornica do wyczyszczenia/wyskrobania tynku z puszki elektrycznej

Recommended Posts

Witam,

Może mi ktoś podpowie jaką otwornice: typ/rozmiar/materiał kupić.

Mam położone tynki a pod tynkami puszki elektryczne. Przed tynkowaniem puszki elektryczne zabezpieczone zaślepkami aby tynki się nie dostał do środka. Jest dużo miejsc gdzie jest grubo tynku i dużo puszek a co za tym idzie trzeba ręcznie wydłubać tynk w kształcie koła.

Myślę o zastosowaniu otwornicy do tego. Jaka będzie się najlepiej do tego nadawać? Jaki typ/rodzaj/z czego ona jest/jakie zęby?

Kabli nie uszkodzę bo chodzi o usuniecie tynku o grubości ok. 10-15mm który jest od strony zewn do początku lica puszki.

Trochę tych puszek jest gleboko zamontowanych wiec chce sobie ulatiwc prace. chodzi o sciagniecie tych 15mm z zewn, Nozem mozna robic ale to jest duzo dłubania i nieestetycznie wygląda(wiem ze kontakt zasłoni) i ciezko idealny okrąg wyskrobać.

Kabli nie uszkodzę bo chodzi o usuniecie tynku o grubości ok. 10-15mm który jest od strony zewn do początku lica puszki.

Trochę tych puszek jest gleboko zamontowanych wiec chce sobie ulatiwc prace. chodzi o sciagniecie tych 15mm z zewn, Nozem mozna robic ale to jest duzo dłubania i nieestetycznie wygląda(wiem ze kontakt zasłoni) i ciezko idealny okrąg wyskrobać.

I po co Ci idealny okrąg? co ty chcesz zostawić te otwory na wierzchu?, ale patrząc na głębokość osadzenia to zapewne masz taki pomysł.

Jak masz tak dużo tynku to jak masz zamiar zamontować w tym osprzęt?