Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przeniesienie kuchni do salonu bez zgody spółdzielni

izi66

Recommended Posts

Dzięki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.

Na razie próbujemy z tym co sami zrobiliśmy na szybko (kratka wentylacyjna na zewnątrz drzwiczek w szafce kuchennej) oraz odłączenie okapu i zainstalowanie filtru węglowego. Zobaczymy co na to odpiszą.

Jeśli to nie pomoże to mam już osobę, która wykona inwentaryzację budowlaną wraz z oznaczeniem nowego sposobu użytkowania lokalu.

A później jeszcze zostaje prawnik.

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to w zasadzie od strony Spółdzielni jest " zielone światło ",

ja jednak uważam, że całe " zamierzenie " powinno być zgodne z przepisami - tak, aby spać spokojnie i nie martwić się np. potencjalnymi kontrolami, karami, itp

- a ryzyko oczywiście każdy może podejmować z większą lub mniejszą świadomością takich czy innych konsekwencji ( małych / średnich / dużych )

to w zasadzie od strony Spółdzielni jest " zielone światło ",

ja jednak uważam, że całe " zamierzenie " powinno być zgodne z przepisami - tak, aby spać spokojnie i nie martwić się np. potencjalnymi kontrolami, karami, itp

- a ryzyko oczywiście każdy może podejmować z większą lub mniejszą świadomością takich czy innych konsekwencji ( małych / średnich / dużych )

No właśnie ja też tak sądzę...chciałabym spać spokojnie i wszystko mieć zgodnie z literą prawa.

Dlatego mam pytanie czy jak zrobię tą inwentaryzację budowlaną wraz z oznaczeniem nowego sposobu użytkowania lokalu czy wtedy będę mieć spokój ze strony spółdzielni i nadzoru?