sew333 17.09.2020 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Witam.U mnie jest tak ,że nie ważne co się "spali""uszkodzi" zawsze wybije 2 obwody,czyli kontakty i oświetlenie w mieszkaniu. Po prostu pozniej trzeba dać w góre takie 2 małe pstryczki które są koło siebie, jeden odpowiedni za prad w gniazdkach i drugi za swiatlo. Nic specjalnego sie nie dzieje w mieszkaniu , w przeciągu 4 miesiecy , 3 miesiace temu monitor poszedł( zasilacz w nim ) i 2 tygodnie temu ,jedna z trzech halogenowych zaroweczek w lazience i znowu wszystko ok. Obecnie mam nową zaroweczke i nowy monitor i wszystko jest ok.Serwis zewnętrzny wymienił monitor na nowy pisząc,że został wymieniony PSU w środku monitora. Co radzicie teraz coś kombinowac czy nie? Blok jest z 2006 roku. Po prostu swiatlo i prad w gniazdkach mam na jednym obwodzie czy tak moze byc?Jak cos wybije,zarowka,albo pralka,albo monitor to wszystko swiatlo i prad znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 17.09.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Masz coś ewidentnie pomieszane w obwodach, skoro wybija oba bezpieczniki. Zaproś elektryka na godzinę-dwie, sprawdzi, pomierzy, może nawet w tym czasie naprawi i po sprawie. Teraz prosisz się o pożar po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.09.2020 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Ja tutaj bardziej bym się obawiał o tzw, przepięcia, i to nie tylko atmosferyczne, lecz łączeniowe, pochodzące z sieci zasilającej.Natomiast co do samej instalacji ? No cóż, przegląd przeprowadzony przez elektryka-pomiarowca może wiele wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sew333 21.09.2020 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2020 (edytowane) Jakie znowu przepięcia? TO żarówka czy monitor nie maja prawa sie spalic? Wszystko mi działało non stop bardzo dobrze przez 14 miesięcy. Dopiero pół roku temu monitor poszedl. A zaroweczka 1 miesiac temu, to wszystko. Na logike jakby cos nie tak bylo to by poszło więcej urządzen i częściej by to sie dzialo. Edytowane 21 Września 2020 przez sew333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts