masera 25.09.2020 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Może ktoś polecić jakąś folię do wykonania izolacji poziomej chudziaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 25.09.2020 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Do izolacji chudziaka to tylko papa, jak chcesz mieć dobrze folią to folią do oczek wodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 25.09.2020 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Zapomnij o folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 25.09.2020 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Do tej pory używałem na budowie ICOPAL SBS szybki profil i tej papie ufam, że nie będzie nic śmierdzieć itp. natomiast warunki wodne mam nienajgorsze na działce i papa po całości to byłoby już działanie na wyrost. Pomysł z folią do oczek wydaje się OK tym bardziej, że można zamawiać pod konkretne wymiary i elegancko wykładać całe pokoje bez łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 27.09.2020 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Miałbym jeszcze pytanie do poniższego rysunku - folie do papy będą przyklejone taśmą butylową dwustronną. Warstwa dolna 0,5 mm dla ewentualnej niwelacji nierówności i na to polecona w tym temacie folia basenowa 1,2 mm. Czy tą górną folie 1,2 mm wywijać na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 28.09.2020 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 poza pytaniem powyżej mam pytanie czy folia PVC ma jakieś obostrzenia w użytkowaniu wewnątrz pomieszczeń? PE to zwykła budowlana i zakładam, że nie ma ograniczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 28.09.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 poza pytaniem powyżej mam pytanie czy folia PVC ma jakieś obostrzenia w użytkowaniu wewnątrz pomieszczeń? PVC jako tworzywo ma zastosowanie m.in. jako wykładziny podłogowe i okładziny ścienne wewnątrz pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.09.2020 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 szlam cementowy.. bezspoinowo a nie folie jakies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 28.09.2020 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Ogólnie z folią PVC dowiedziałem się, że podobno nie bardzo się dogaduje ze styropianem. Można robić jakieś przekładki z PEHD albo od razu kupić grubszą folię z polietylenu - gorzej się rozkłada niż PVC i ciężej łączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 29.09.2020 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 W sumie naszło mnie jeszcze jedno - czy można pod folie wrzucić piankę podkładową pod panele? Ochroni folie, koszt zaden tylko czy się nie zachowa jak gąbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.09.2020 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 zachowa się jak gąbka Jeśli już to XPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 29.09.2020 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Myślałem o wyrównaniu cienkim xpsem pod folią, ale wtedy nawet 1 cm mi podegnie mocno pape na ścianie fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 02.10.2020 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Co myślicie o knauf katja sprint? Zamiast papy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts