Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Północny wschód czy północny zachód?

Recommended Posts

i nie jest to tragedia . Jednak doświetlenie tego pomieszczenia nie jest wystarczające. Kuchnia to miejsce , gdzie życie zaczyna się najwcześniej. Śniadanie, wyjście do pracy, dzieci do szkoły itp. Fajnie jest kiedy wówczas towarzyszy na słońce. Uważam że lepszym rozwiązaniem byłby pn-wschód, a salon od pn -zachodu. Tam spędzamy czas zwykle popołudniami i wieczorami i wówczas mamy popołudniowe słońce, a wieczorami ...wiadomo , zamiast słońca księżyc i sztuczne oświetlenie.

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i nie jest to tragedia . Jednak doświetlenie tego pomieszczenia nie jest wystarczające. Kuchnia to miejsce , gdzie życie zaczyna się najwcześniej. Śniadanie, wyjście do pracy, dzieci do szkoły itp. Fajnie jest kiedy wówczas towarzyszy na słońce. Uważam że lepszym rozwiązaniem byłby pn-wschód, a salon od pn -zachodu. Tam spędzamy czas zwykle popołudniami i wieczorami i wówczas mamy popołudniowe słońce, a wieczorami ...wiadomo , zamiast słońca księżyc i sztuczne oświetlenie.

w poprzednim tytule postu jest błąd , teraz to poprawiam , bo inaczej to wychodzi mało maślane :)

USTAWIENIE DOMU.jpg.jpg

Witam!!! Coraz bardziej przekonuję się nad salonem od północy. Pomyślałem jeszcze ewentualnie o takim ustawieniu domu jak na zdjęciu. Tu trochę lepiej zobrazowałem sytuację działki wzg. stron świata. Wcześniej dom był by ustawiony równolegle kalenicą do drogi wjazdowej a teraz pomyślałem o prostopadłym ułożeniu. Jak myślicie???:)

Ewentualnie może ktoś ma jakiś pomysł jak ulokować dom na takiej działce? Może ktoś jakiś projekt poleca? Czas goni i muszę się zdecydować. Różne opcje brałem pod uwagę i pewnie w takim przypadku skończy się wybranie z którejś opcji a czy będzie dobrze wyjdzie w życiu codziennym i trzeba będzie się przyzwyczaić:cool:

moim zdaniem powinenes szukac takiego projektu:

71f9e298d1379c2cgen.png

Dzieki za pomoc! I chyba nie będę kombinował tylko tak właśnie zrobię czyli salon będzie od południowego zachodu a kuchnie od wschodu wraz z tarasem. Za dwa lata odświeżę temat i opiszę plusy i minusy takiego ustawienia domu:) Dziękuje wszystkim za pomoc a zwłaszcza użytkownikowi ELFIR. Pozdrawiam!