kamil1994xx 26.09.2020 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Witam, Czy komin powinien być ocieplony nad dachem oraz poniżej do poddasza użytkowego?Majster mówił by ocieplić styropianem 3-5cm i obić płyta OSB a następnie on będzie wykańczał blacha. Ocieplać czy sama płyta obić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.09.2020 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Czy komin powinien być ocieplony nad dachem oraz poniżej do poddasza użytkowego?tak. Jeśli spalinowy to wełna, jeśli tylko wentylacyjny to styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil1994xx 27.09.2020 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Komin z elementów z kajneru do ogrzewania gazowego. Z tego co w instrukcji przeczytałem to montaż bez wełny w środku komina. Z zewnątrz myślę że można styropianem obłożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 27.09.2020 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Ja obłożyłem komin od kotła kondensacyjnego styropianem. Styropianem obłożyłem także komin systemowy od kominka, ale tam jest chyba te 3cm wełny wokół rury ceramicznej. Pewnie niezbyt to poprawnie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.09.2020 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Witam, Czy komin powinien być ocieplony nad dachem oraz poniżej do poddasza użytkowego? Majster mówił by ocieplić styropianem 3-5cm i obić płyta OSB a następnie on będzie wykańczał blacha. Ocieplać czy sama płyta obić?Niestety masz majstra idiotę.... http://blog.kominki-batura.pl/nowa-moda/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil1994xx 01.10.2020 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 W takim razie jeśli ocieple wełną czym obić komin tak by później można było przykręcić blachę do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekrk 01.10.2020 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 W takim razie jeśli ocieple wełną czym obić komin tak by później można było przykręcić blachę do niego? Przerabiałem temat na dniach: Wykonałem ocieplenie wełną 5cm, na to siatka z klejem, na to osb firestop i blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil1994xx 01.10.2020 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Możesz podesłać jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekrk 02.10.2020 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Możesz podesłać jakieś zdjęcia? Nie mam zdjęć, robiła ekipa, ja doglądałem czy jest jak miało być i tyle, komin obity już blachą więc wygląda jak każdy inny komin. Od strony strychu widać wełnę i siatkę +klej. Przerwa w deskowaniu dachu od komina jakieś3-4cm, tam dam kilka warstw chyba regipsu. Ciężko dostać płytę osb firestop ale mi się udało- koszt 195zł za płytę 19mm 1250x2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.10.2020 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 (edytowane) Nie mam zdjęć, robiła ekipa, ja doglądałem czy jest jak miało być i tyle, komin obity już blachą więc wygląda jak każdy inny komin. Od strony strychu widać wełnę i siatkę +klej. Przerwa w deskowaniu dachu od komina jakieś3-4cm, tam dam kilka warstw chyba regipsu. Ciężko dostać płytę osb firestop ale mi się udało- koszt 195zł za płytę 19mm 1250x2500Płyta firestop, pianka firestop....Moty pozwalające spokojniej czekać na pożar domu...."posiada wyższą klasę reakcji na ogień" - cytat z karty technicznej, który mówi wszystko. Ale trzeba umieć czytać i nie wierzyć w bajki. "Wyższa" nie oznacza całkowicie pozbawiona cech drewna. To nie jest produkt niepalny! Edytowane 3 Października 2020 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts