lamcpp 27.09.2020 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 W kabinie prysznicowej pomiędzy plasitkowym brodzikiem a szybą kabiny mam około centymetrowy ubytek, przez który niestety leje się woda?Czym to można uszczelnić? Próbowałem silikonem ale niestety po pewnym czasie woda się przelała, a silikon zazął pleśnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.09.2020 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Z punktu pleśni silikon powinien być łazienkowy aby nie pleśniał, z punktu widzenia przyczepności do plastiku powinien być silikon obojętny, bo lepiej sie trzyma lecz nie ma właściwości przeciw pleśni. Życie pokazuje że zapleśnieje tylko gdy woda stoi, jesli przetrzesz to będzie OK. Jeśli ubytek jest duży to czyścisz podłoże mechanicznie nożykiem, odtłuszczasz, smarujesz boki silikonem, wypełniasz dopasowanym kawałkiem plastiku i zakrywasz całość silikonem na gładko. Tego problemu z brodzikiem nie masz, jesli szybę postawiasz na płytkach = walk in bez żadnego brodzika. Przed następnym remontem dojrzejesz do takiej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamcpp 27.09.2020 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 A sikafleks da radę?Widziałem gdzieś taki do statków, myślicie że mógłby być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.09.2020 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Nie wiem, nie miałem kontaktu to nie mam zdania. Ma dopuszczenie do stosowania wewnątrz pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamcpp 27.09.2020 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Jest to dokładnie: Sikaflex®- 291 Piszą że wewnętrz też można stosować, więc chyba ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts