Andrzey99 28.09.2020 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Witam Serdecznie, Obecnie oczekuje na pozwolenie, w projekcie mam strop monolityczny, zdecydowałem się na wiązary i nad saclonem chcę zrobić wysoki sufit cos w stylu jak na załączonym filmie. Pytanie, czy taka zmiana będzie wymagała zmiany projektowej i zmiany pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.09.2020 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Pytanie, czy taka zmiana będzie wymagała zmiany projektowej i zmiany pozwolenia? 6. Projektant dokonuje kwalifikacji zamierzonego odstąpienia od zatwierdzonego projektu budowlanego lub innych warunków pozwolenia na budowę, a w przypadku uznania, że jest ono nieistotne, obowiązany jest zamieścić w projekcie budowlanym odpowiednie informacje (rysunek i opis) dotyczące tego odstąpienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.09.2020 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Tu w zasadzie są dwie kwestie jedna to budowanie zgodnie z prawem czyli aktualizacja PB ale to można powiedzieć kwestia o mniejszym znaczeniu. Ważniejsze jest prawidłowe zaprojektowania wieńca szczególnie jeżeli ma być wysoki sufit. Kwestię konstrukcji dźwigarów zapewne ogarnie wykonawca. Kwestię kwalifikacji jak wspomina Kaizen ogarnia projektant, ale ja bym podpowiedział aby ktoś Ci ogarnął wieńce. tu sporo jest zależne od kształtu budynku który budujesz , ilości ścian poprzecznych itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts