enussss 30.09.2020 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Cześć, lałem wieniec na równo z zakończeniem bloczków komórkowych w wyniku czego otwór na okno jest o około 15cm za wysoki. Musze jakoś podkleić bloczka komórkowego do wieńca, tylko jak i czym to zrobić aby się trzymało ? Rozważałem też podklejenie styroduru, ale przedstawiciel firmy od okien odradził mi to i mówił, że lepiej okno kotwić do bloczka. Poniżej zdjęcie poglądowe. Za wszelkie propozycje i rady z góry dziękuje https://www.fotosik.pl/zdjecie/4edcdb485213f0a6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.09.2020 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Zakupić nadproże do betonów komórkowych i przymocować na kotwy chemiczne do istniejącego.(zdjęcie jest nie widoczne/fotosik nie obsługuje niektórych przeglądarek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.09.2020 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Wylej nadproże pod wieńcem. Sam tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 30.09.2020 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 https://oknotest.pl/poradnik-okienny/profile-okienne-pcv-poszerzenia-i-laczniki-systemowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 01.10.2020 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Normalny klej cienkowarstwowy do bloczka, ten na którym się muruje. Kwestia podparcia na jakiś czas. Po zwiazaniu przy próbie demontazu prędzej pęknie bloczek niż spoina. Można też metodę kombinowaną - środkiem pianoklej szybkosprawny (jest taki 60s tytana), na zewnątrz klaj cienkowarstwowy. Chwyt początkowy tego pianokleju jest na tyle duży, że łatwiej bedzie podeprzeć bloczek. Zalecana praca we dwójkę chociaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 01.10.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Podkleić, najlepiej taśmą dwustronna. Albo gwoździem "chrystusowym". Bedzie trzymało że ho ho, tak robia na każdej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts