Robinson74 30.09.2020 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Zauważyłem dziś coś takiego. Otóż murują mi właśnie ścianki działowe z betonu komórkowego (Solbet, 12cm) i kleją na zaprawę cienkowarstwową, ale nie robią spoiny pionowej. Czy tak może być? Bloczki nie są na "pióro-wpust" tylko wszystkie boki są płaskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 01.10.2020 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 (edytowane) Nawet wersje z małym zamkiem na środku daje się ze spoiną pionową, więc tym bardziej całkowicie płaską. Tu jest opis - https://www.solbet.pl/produkt/bloczki-z-betonu-komorkowego/ Edytowane 1 Października 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.10.2020 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Błąd - ta spoina musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 01.10.2020 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 OK, ona podobno jest, jak się dowiedziałem, ale nie wszędzie. Tam gdzie coś docinali czy upychali krótsze elementy, tam jej nie ma i mają to przejechać zaprawą, jak obiecują. No cóż, zobaczymy. Postaram się zrobić jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.10.2020 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 OK, ona podobno jest, jak się dowiedziałem, ale nie wszędzie. Tam gdzie coś docinali czy upychali krótsze elementy, tam jej nie ma i mają to przejechać zaprawą, jak obiecują. No cóż, zobaczymy. Postaram się zrobić jakieś zdjęcia. Przejechać zaprawą to nic nie da, przejechać klejem , da poczucie inwestorowi że jest spoina. Jeżeli docinek jest mało to można olać, ale jak masz co kawałek docinka to niech to też kleją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts