SlawoSlawo 01.10.2020 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Witam. Zwracam się z prośbą do członków forum Muratora. Szukam projektu domu bardzo zbliżonego do tego widocznego na zdjęciu. Przeszukałem już wiele stron w necie... napisałem wiele mejli do biur projektowych czy dysponują takim lub podobnym projektem lecz nie uzyskałem pozytywnej odpowiedzi. Więc zwracam się z prośbą do szerokiego grona ludzi związanymi z pojęciem jakim jest " wymarzony projekt domu " będących członkami tego forum czy ktoś z was może mi pomóc w znalezieniu gotowego projektu takiego domu lub bardzo podobnego z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.10.2020 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 To raczej projekt indywidualny a nie typówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.10.2020 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 zx97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2020 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 To zdjęcie z jakiegoś czasopisma - nie jest podpisane, co to za pracownia? Jesli to dom indywidualny (a to jest pewne na 100%), to nikt ci identycznego nie zaprojektuje - raz prawa autorskie, dwa etyka projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawoSlawo 02.10.2020 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Tak zdaję sobie z tego sprawę ale może akurat znajdzie się jakiś chodź trochę podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2020 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Ale dlaczego szukasz gotowca? To nie jest dom za 100 tyś. Same przeszklenia pewnie będą pewnie kosztować tyle, co u innych stan surowy otwarty.Koszt projektu to będzie ułamek kosztów budowy. nie wiem co oznacza "trochę podobny", ale gotowych piętrowców z płaskim dachem i dużym tarasem na piętrze trochę jest.Starczy wpisać w google "nowoczesny dom piętrowy z płaskim dachem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2020 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-pernecjach-m9952471b51dd2-dodatki-1 https://lipinscy.pl/projekt/belfast-iii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszP66 02.10.2020 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Spójrz na projekty pracowni HomeKoncept ,z tym że tak jak elfir pisze same przeszklenia to pewnie z 200 tys ,sam byłem bliski wyboru hk13 https://www.homekoncept.com.pl/produkt/projekt-domu-homekoncept-83/#additional_information Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 03.10.2020 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Slawo@Slawo jaki byś Projekt " Gotowy " nie kupił, to i tak wymaga adaptacji, tj. opracowania Projektu Budowlanego z dostosowaniem do Twoich potrzeb, działki budowlanej, geotechniki / posadowienia, Warunków Zabudowy, obowiązujących przepisów budowlanych, itd, itd.Koszt gotowca mnie więcej odpowiada kosztowi opracowania projektu koncepcyjnego budynku i jesteś dokładnie w tym samym miejscu, tak więc ( i to zazwyczaj powtarzam wszystkim moim Inwestorom na początku projektowania / podejmowania kluczowych decyzji ), że warto zainwestować w indywidualne rozwiązania projektowe ( dot. formy / funkcji obiektu / instalacji / ... ) ale mieć już opracowaną Koncepcję dedykowaną dla danej działki, a niżeli brnąć w poszukiwaniach gotowca. Oczywiście każdy ma wybór - " jak sobie pościelesz, ... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts