titus17 04.10.2020 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Cześć, Ma do Was prośbę o radę. Aktualnie stawiam budynek dom jednorodzinny pietrowy z BK Ytong 24, za chwilę będzie przykryty dachem. Planowałem na zimę tak to zostawić i na wiosnę wstawić okna, następnie wykończenie środkai ocieplenie. Wczoraj rozmawiałem z majstrem i powiedział, że lepiej jest zrobić teraz ocieplenie budynku, ze względu że Ytong bardzo chłonie wodę i w zimę jak będą mrozy będzie tracił swoje właściwości. Czy ma rację i lepiej najpierw zrobić ocieplenie i zaciągnąć na szaro, a następnie wstawiać okna i wejść do środka?? Dzięki za wszystkie rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.10.2020 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Co ma utracić?Mam w rodzinie dom z BK, który chyba ze 25 lat stał nieocieplony i nieotynkowany.BK po powodziach też wraca do swoich parametrów.Ba, BK z fabryki wyjeżdża mokry - dopiero z czasem wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.10.2020 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 (edytowane) instalacje wszystkie (kabelki, klimatyzacje, woda do podlewania trawnika, kamerki, lampki, gniazdka, czujki, termometry, gaz, prad, pompy ciepla, czerpnie i wyrzutnie, instalacje i mocowanie anten, rynny ukryte, odgromówka, mocowania balustrad, kasety/rolety trzeba wyprowadzic), stolarka, hydroizolacje tarasow/balkonow i dopiero ocieplenie/elewacja Edytowane 4 Października 2020 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titus17 04.10.2020 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Ok, dzięki za informację. Podsumowując trzymam się pierwotnego planu czyli kryje dach i z zabiezpieczonymi otworami zostawiam na zimę. Na wiosnę wstawiamy okna i lecimy z wnętrzem. Ocieplenie zostawiam na zakończenie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts