meryha 07.10.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 (edytowane) Na jakiej zasadzie dobierać typ lamp, żarówek czy LEDów do poszczególnych pomieszczeń? Przecież wszędzie panuja kompletnie inne warunki, w jednym miejscu nie ma w ogóle okien, w innym mogą być wystawione przez większość dnia na wprost słońca... długo by wymieniać. A dobrze dobrane oświetlenie to nie tylko wygoda i samopoczucie, ale wedle również minimalizacja wydatków na energię. Tylko czym się kierować, montując tego rodzaju wyposażenie? Edytowane 15 Października 2020 przez finlandia link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.10.2020 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Ogólnie natężeniem oświetlenia - wiadomo w dzień nie świeci się światła , a tam gdzie nie ma okien to średnie natężenie 100 lux - ów, a na powierzchni stołu 200 luxów. Przed lustrem od 300-500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.10.2020 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 przecież to post pod spam. Za chwilę wstawi linka a ja zbanuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.10.2020 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 ja już nie rozpoznaję, to wszystko przez wyszukiwarkę nowe posty..... Łatwiej jest odczytać te bez odpowiedzi niż nowe posty. Zapewne nigdy już tego nie przywrócą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.10.2020 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 A ja post zostawiam. Tak samo jak bana dla autora, bo dobrze wiemy że to "cwany" szeptucha działający wg. starego schematu : post + reedycja za parę dni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts