lisek850 09.10.2020 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Cześć. Mam problem z wykonawcą developerem od którego kupiłem dom 5 lat temu.Komin cieknie i woda idzie do środka domu. Według dekarza komin nie jest zrobiony zgodnie ze sztuka budowlaną. Obróbka komina to istna kpina. Jak można się domagać naprawy od wykonawcy ?jaka jest gwarancja jeśli chodzi o takie prace.Pozostaje mi tylko sąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.10.2020 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Po 5 latach zapomnij. Chyba, że masz umowę gwarancyjną i w niej zapis o dłuższej gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lisek850 09.10.2020 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Nawet jak komin jest źle zrobiony od podstaw ?w ogóle nie ma to nic wspólnego ze sztuką?jest na to jakiś paragraf ?odnośnie 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.10.2020 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2020 KCArt. 568. § 1. Sprzedawca odpowiada z tytułu rękojmi, jeżeli wada fizyczna zostanie stwierdzona przed upływem dwóch lat, a gdy chodzi o wady nieruchomości – przed upływem pięciu lat od dnia wydania rzeczy kupującemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts