daanioo1992 14.10.2020 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Witam. Mam wymurowany dom betonu komórkowego, tynki gipsowe gotowe na to gładzi. Po 3 dniach deszczu na jednej ścianie są mokre plamy. Dom jest nie ogrzewany i nie ocieplony. Mam zamiar za pare dni ocieplac ale na takie mokre ściany to też chyba zly pomysł. Czy takie przedostatnie się wody przez bloczki jest normalne czy mam się martwić i coś z tym robić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.10.2020 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Przedostanie się wody przez bloczek tynk mało prawdopodobne, chyba że masz jakieś odkryte bloczki , nie wiem brak okna i deszcze leje po "parapecie" albo jakieś otwory którymi woda wpływa do wnętrza budynku. Nie masz okapu na dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daanioo1992 14.10.2020 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Okna mam zamontowane wszystkie. Poniżej dodaje zdjęcia jak to wygląda od wewnątrz i zewnątrz. https://ibb.co/vXycL3khttps://ibb.co/sVMQLFH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.10.2020 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 zaklej szczeliny łączeniowe bloczków od zewnątrz. I tak musisz to zrobić przed ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.10.2020 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Wentylacji brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.10.2020 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Wentylacji brak? do takiej wilgoci? Jaja se robisz? Jesli Twoje pytanie było na serio to ....... az szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daanioo1992 14.10.2020 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Deszcz zacieka cały czas na ta ścianę. Mam ubytki w bloczkach i głównie sądzę że w tym wlasnie tkwi problem. Reszta ścian gdzie nie pada deszcz to sciany są suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 14.10.2020 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Deszcz zacieka cały czas na ta ścianę. Mam ubytki w bloczkach i głównie sądzę że w tym wlasnie tkwi problem. Reszta ścian gdzie nie pada deszcz to sciany są suche. Wygląda na to że szczeliny poziome nie są dokładnie wypełnione klejem i zacinający wiatr wepchnął wodę przez te szczeliny do środka. Musisz zakleić wszystkie szczeliny poziome i ubytki i w razie konieczności jeżeli są duże szczeliny pionowe. Najlepiej zrobisz to klejem do bk, rozrób go do konsystencji rzadkiej wtedy łatwiej go wciśniesz w szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.10.2020 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Dlatego napisalem abyś pozaklejal wszystkie łączenia bloczków a większe ubytki najpierw uzupełnił pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 14.10.2020 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Dlatego napisalem abyś pozaklejal wszystkie łączenia bloczków a większe ubytki najpierw uzupełnił pianką. Można pianką jak najbardziej, ja do większych ubytków w ramach oszczędności kleju dodaję proszek z cięcia bk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts