hatanit 14.10.2020 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Witam Proszę o pomoc nie wiem co sie porobiło ale jak otwieram okno na uchylne to potem mam problem z jego domknieciem i musze z prawej strony posrodku go docisnąć bardzo mocna zęby klamka sie złamka. (zaznaczyłem na rysunku strzałka) jesli otwieram na oścież to okno zamyka sie bezproblemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.10.2020 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Wyglada że jest jakiś problem ze środkowym zaczepem po stronie zawiasowej. Otwórz okno, obejrzyj ten zaczep, może coś tam się przesunęło, może element na skrzydle wystarczy lekko przestawić na mniejszy docisk. Może też być jakieś "ciało obce" na górze, w okuciach i ono blokuje. Trzeba to okno dokładnie obejrzeć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 15.10.2020 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 No zdałoby się i przesmarować to i pozostałe okna . Przejrzeć i podokręcać to co się poluzowało. A z tym zacząć od prześledzenia tuby: https://www.youtube.com/results?search_query=regulacja+okna+uchylnego+. Czy też : https://www.youtube.com/results?search_query=regulacja+okna++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.10.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Raczej to drugie. Ale najlepiej pokaż swoje okno. Całe, i otwartego na wysokości gdzie dociskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 16.10.2020 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Czy na okuciach jest nazwa Maco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatanit 21.10.2020 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 (edytowane) Tutaj wrzuciłem Filmik: https://megawrzuta.pl/download/a0c52936222ff86427b577597b10299d.html co do nazwy okien to nigdzie nie mogę znaleźć nazwy firmy Proszę pomóżcie bo mecze sie nad tym od kilku tygodni. Nie wiem co się może blokować. i to tylko przy otwarciu uchylnym. jeśli otworze na oścież problemu nie ma.Nasmarowałem wszystko co sie rusza i dalej problem.Moze mnie ktos nakieruje w ktorym miejscu szukac problemu ewentualnie ktore miejsce wyregulować bo jak mam wszystkie to mogę tylko pogorszyć Jeżeli trzeba jakies dodatkowe zdjecie to napiszcie którego miejsca mam zrobić Edytowane 21 Października 2020 przez hatanit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.10.2020 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 Oglądałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatanit 21.10.2020 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 akurat tutaj nie ma mojego przypoadku w tym filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 21.10.2020 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 Poradniki z internetu mają wartość taką jaką mają. Masz okucia Maco z niedorobioną mikrowentylacją w rozwórce czyli w elemencie na górze skrzydła. Raczej nie smarowałeś wszystkiego co się rusza, na górze w odległości około 10-15 cm od zawiasu są 2 suwaki. Otwierasz skrzydło, na otwartym klamka do góry, wtedy się rozsuną i smarujesz je nie żałując. Kilka ruchów klamką, ponowne smarowanie i będzie chodziłohttps://okucia24.com/maco-rozworka-gr-00-gr-0-gr-1-gr-2-gr-3,id42.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatanit 22.10.2020 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 (edytowane) no wlasnie tam smarowałem. Tylko napis zmi bo ni wiem czy dobrym srodkiem.Kupiłem wazeline techniczna (taka z harmonijka) - tylko ona ni ejest płynna a taki smar wychodiz gesty Ni eiwme czy to ma byc tak jak oliwa czy smar Edytowane 22 Października 2020 przez hatanit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.10.2020 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Do okuć stosuje się raczej "oleje". Wazelina nie zaszkodzi (dłużej podziała) ale potrzebujesz czegoś, co szybko rozpłynie się po okuciu. Inna sprawa: może lepiej będzie zaprosić do serwisu okien jakiegoś fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatanit 23.10.2020 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 fachowaca? jak bym chiał wzywac fachowaca i stac by mnie było na to to bym nie tracil czasu piszac na forach. Musze to zrobic sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.10.2020 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Rozumiem. Moje uznanie za chęci. Na podstawie udostępnionych przez Ciebie informacji można wyciągnąć wnioski jakie padły. W zasadzie wszystko napisał IVO. Pozostaje Ci to skutecznie wdrożyć w życie - lub - jeśli to jednak coś innego to nadal szukać przyczyny. Może zrób jakieś zdjęcia tych elementów/ nagraj film.... a nóż rzuci się w oczy coś niepokojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.10.2020 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 A czy Ty dociskasz okno po stronie zawiasów jak zamykasz? Czy to nie pomaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 23.10.2020 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Tak przy okazji, nie wiem jak (coś nie wychodzi) wrzucić do posta zdjęcie z kompa. Ktoś mnie oświeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 23.10.2020 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Jeżeli nie mikrowentylacja to jakieś krzywizny ościeżnicy lub skrzydła, które trzeba docisnąć, aby wskoczyło w ramię rozwórki.Proszę sprawdzić łatą 2-metrową od strony zawiasów, czy są proste ramy.Może to po prostu wysoki balkon, lekko wygięty, niekonserwowany i mamy kumulacje niekorzystnych zjawisk...Jeżeli nie, to pojedynczo odkręcać zaczepy i sprawdzać jak się zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatanit 26.10.2020 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2020 dociskam okno najpierw po stronie klamki potem po stronei zawisow i wtedy sie da zamknac ale nie bezinwazyjnie, słychac opór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts