ksdob 17.10.2020 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 (edytowane) Witam, Obecnie jestem na etapie możliości zmian lokatorskich w łazience. Szukam pomysłu jak bym mógł w tej łazience zmieścić: * duży prysznic z głębokim brodzikiem, 100x100 ewntualnie 80x120, najlepiej kwadratowy * pralkę pełnowymiarową 60x60, rozważam położenie na niej suszarki elektrycznej jako drugiego sprzętu * szerszy zlew, myślę że 70cm * WC - zabudowany z generitu * bidet * kosz na bieliznę - wszelaką taki z ikei plasikowy może być Mam rodzinę z dwójką dzieci 3-5 lat. Iii one jeszcze potrzebują się wymoczyć. Jeżeli nie ma takiej możliwości to będę musiał zrezygnować z bidetu i zrobić wannę. Na szczęcie mam 4 otwory WC więc w tych okolicach mogę postawić geberit. Edytowane 18 Października 2020 przez ksdob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.10.2020 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Jest coś takiego jak wc z bidetem razem, zatem nie trzeba dwóch- osobno bidetu i osobno wc.Węższy a wyższy kaloryfer.Kaloryfera nie możesz przełożyć? Pomyślałabym o takim rozwiązaniu aby bezinwazyjnie montować uchwyty (są takie) na grzejniku aby mieć gdzie powiesić ręczniki. a ten kosz na pranie ma być na wszystkie brudne ubrania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.10.2020 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 bez jaj Może jacuzzi dołożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.10.2020 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 (edytowane) A może tak: - bidet z wc razem -przenieść kaloryfer na inną ścianę - brudownik wiszący, na froncie drzwiczek koła do których wrzuca się brudne ubrania:https://www.ikea.com/pl/pl/p/lillangen-szafka-na-rzeczy-do-prania-bialy-10206246/ coś takiego zmodyfikowanego przez stolarza bo te z IKEI to za wielkie, wrzucanie jest łatwiejsze, częściej się wrzuca niż wyjmuje, a pod tym wieszaki na ręczniki, -nad pralką suszarka do prania. Rysunek bez proporcji, żółta to kabina, B to brudownik (ale nie wiem jaka byłaby głębokość tego brudownika), ale jak nie da rady z brudownikiem to może być szafka na detergenty. Edytowane 17 Października 2020 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.10.2020 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Druga opcja: Nad P- pralką kaloryfer, obok umywalka, obok S- suszarka a pod nią brudownik. Między pralka a kabiną ręczniki oznaczone jako R, wc z bidetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksdob 18.10.2020 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Hej, źle się wyraziłem na temat suszarki - myslałem o takiej elektrycznej, którą połóże na pralce:)WC z opcją bidetu brzmi fajnie w tym momencie.A jak widzicie tutaj wannę z parawanem, tylko takim zamkiętym dookoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 18.10.2020 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 ja dobrze zrozumiałam o suszarce- ze ma być elektryczna i to w moich planach nie przeszkadza. Tylko wszystko trzeba dokładnie wymierzyć, a pralka być może jest możliwa taka ładowana od góry- będzie wówczas mniejsza i mniej miejsca zajmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksdob 18.10.2020 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 A jak widzisz taką łazienkę z wanną zakrytą parawanem nawannowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksdob 19.10.2020 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Wyklikałem sobie łazienkę w ikea planer, który układ jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 25.10.2020 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Półokrągła wanna jest wygodniejsza nie jet kanciasta- zwłaszcza wówczas gdy w jej pobliżu ma być np. sedes, umywalka, szafka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2020 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 W jednym projekcie jest wanna, w drugim kabina prysznicowa, to kwestia decyzji, bo obydwa prezentowane projekty są ok. Poza wc z bidetem na świecie popularnie stosowana jest bidetta, mocowana na ścianie obok miski ustępowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts