m4ciekk 19.10.2020 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Dzień dobry, jestem w trakcie remontu kuchni w budynku z 1959 r. Kuchnia 8 m2 z kuchenką gazową i z jednym otworem wentylacyjnym do którego zamontuję dwudzielną kratkę wentylacyjną + okap lub normalną, natomiast okap będzie pracował tylko w trybie pochłaniacza. Na ścianie wychodzącej na balkon, w miejscu w którym jest grzejnik i jest kratka wentylacyjna/nawiewnik z wajchą blokującą do której normalnie nie ma dostępu, bo przysłania ją grzejnik. Teraz jest ściągnięty, To podobno pozostałość, bo piecyku, który tu kiedyś był. Co z tym fantem zrobić? 1. Wygładzić ścianę, pomalować i zasłonić grzejnikiem 2. Wykuć kartkę. Szczelinę wypełnić styropianem i pianką, położyć gips, wyszlifować i pomalować? Zdjęcie kratki w załączniku. Dzięki z góry, pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 19.10.2020 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Chyba druga opcja będzie lepsza, skoro i tak ta kratka do niczego nie jest Ci potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4ciekk 19.10.2020 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Tego właśnie nie wiem, stąd pytanie Znajomy mi mówił, że to jest nawiewnik i dobrze, żeby był dla lepszej wentylacji. Alternatywa nowy nawiewnik np. w oknach, ale tu już nie chciałbym aż tak się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.10.2020 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Musi być nawiew - komim wentylacyjny to wywiew.Jak masz nawiewnik w oknie - możesz zaślepić ten w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts