cyryl70 23.10.2020 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Mam taki oto problem W pokojach pojawia się pleśń na oknach i na meblach Kiedyś w tych pokojach nie grzałem i pleśni nie było Teraz je uzytkuje i w nich pojawia sie plesn W jednym z nich mam sypialnie Okno jest otwarte od wiosny do jesieni Zimą grzejniki są ustawione na minimum zeby mi się lepiej spało 16 -17 st W drugim jest około 20 stopni i też się pojawia pleśń na oknach Czemu tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.10.2020 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Wilgoć i sprzyjające warunki(temp która nie wysusza) niestety super pożywka dla pleśni i grzybów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 23.10.2020 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Wilgoć. Wentylacja jakaś jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.10.2020 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Czemu tak się dzieje? Jaka wilgotność? Wentylacja działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyryl70 24.10.2020 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Wentylacji brak ale przy nie ogrzewanym pokoju pleśń nie wchodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.10.2020 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Wentylacji brak ale przy nie ogrzewanym pokoju pleśń nie wchodziła Jak rozumiem jak nie grzałeś, to też nie używałeś, więc nie produkowałeś wilgoci. Teraz produkujesz, a nie odprowadzasz wentylacją - to masz problem. Zrób wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyryl70 11.11.2020 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Ale jak było grzane tzn około 21 stopni to było ok pleśni nie było a teraz grzeje minimalnie około 16- 17 stopni i pleśń się pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanofox1 12.11.2020 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Grzanie nie wystarczy, ja mam póki co jeszcze wentylację grawitacyjną (w sypialni też kanał ale wyprowadzony na strych) i w sypialni też z 21-22 stopnie mamy (małe dziecko z nami śpi w łóżeczku w sypialni), a mimo to też pojawiły się takie problemy. 3 osoby są w stanie sporo wilgoci wyprodukować przez 1 noc. Porządna (działająca) wentylacja musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henrykk123 20.11.2020 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Dzień dobry,Chciałbym Państwa poprosić o pomoc. Ponad tydzien temu moi rodzice z pomocą jakiegoś znajomego fachowca zabrali się za usuwanie pleśni. Niestety nie wiem dokładnie co zastosowali,najprawdobopodniej jakiś preparat do usuwania pleśni z chlorekiem didecylodimetyloamonu i solą sodowa 1-tlenku pirydyno-2-tiolu(?).Środek był zastosowany w 3 pomieszczeniach na dwóch kondygnacjach. W dwóch pomieszczeniach na strychu, które wykonczone są płytami gipsowymi pleśń usuneli, wywietrzyli i wsyztsko jest w porządku. W trzecim, starym pokoju(ostatni raz gruntownie remontowanym, chyba w latach 80) pomimo minięcia ponad tygodnia w powietrzu ciąglę unosza się opary(?), po wywietrzeniu przez chwilę jest ok. Wystaczy jednak zamknąc okno i nawet po krótkim pobycie pieką oczy, ma się dziwny posmak w ustach(tak opisują to rodzice).Jak przpuszczam ten środek wszedł w jakaś reakcje chemiczną ze ścianą. Nestety ja się na tym nie znam, i jak się okazało ten ich "fachowiec" też nie. Czy moje przypuszczenia sa prawdopodobne? Jak im z tym pomóc, co doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts