Banan79 25.10.2020 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Witam, ekipa która robi mi elewacje i sufity wg. mnie robi to nieprawidłowo! -Nie powinno być czasem pianki w każdym łączeniu płyt styro? (smarują klejem po co?) -Nad oknami nie robiá e-lek tylko dają wstawki ze syro na narożach -Czy listwa startowa nie powinna być przyklejona na pianke do styro? -Płyty GK nie są w cegiełke -nie dają uniflotu tylko od razu gładz tynkową i taśme -nie robią fazek w płytach czy nie będzie brzuchów? Dzieki za porady. Edytowane 25 Października 2020 przez Banan79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.10.2020 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Zdjęcia, zdjęcia . Niektórych rzeczy się nie robi inne robi - panikowanie gdy nie ma powodu też nie jest wskazane. - nie daje się pianki w każdym łączeniu płyt - płyty przykleja się na styk, a piankę daje się w miejscach gdzie dociśnięcie ich do siebie nie jest możliwe, i wynikają z krzywizn płyt, nierównej powierzchni styku, kształtu samego styku pęknięć czy otworów technologicznych.(oczywiście klejem na bazie cementu się tego nie smaruje!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Banan79 25.10.2020 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Ok kolejne zdjęcia Styro jest tylko do końca ściany, ma być skrzynka prosta, to póżniej mam w nią napchać waty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.10.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Masz rację - to niedopuszczalne aby tak "spieprzyć" pracę - piszę o ociepleniu - nie wolno wypełniać płyt klejem i zaprawą do płyt - tworzy się mostki termiczne obniżające izolacyjność termiczną całej ściany, w konsekwencji może mieć opłakane skutki. Listwa startowa jakkolwiek nie powinna być poprzyklejana do styropianu u Ciebie nie ma najmniejszego sensu bo nie jest podparta!!! nie stanowi żadnej funkcji i jest zbędna! a pozostawienie jej w takim stanie jest proszeniem się o problemy. To trzeba naprawić/poprawić ekipa musi to wykonać albo ją zmienić, aż strach pomyśleć jak kleili te płyty czy czasami nie tylko na placki - już bym poświęcił i zerwał ze dwie płyty, aby się przekonać bo to Twoje ocieplenie z takim zaangażowaniem może okazać się fikcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Banan79 25.10.2020 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Masz rację - to niedopuszczalne aby tak "spieprzyć" pracę - piszę o ociepleniu - nie wolno wypełniać płyt klejem i zaprawą do płyt - tworzy się mostki termiczne obniżające izolacyjność termiczną całej ściany, w konsekwencji może mieć opłakane skutki. Listwa startowa jakkolwiek nie powinna być poprzyklejana do styropianu u Ciebie nie ma najmniejszego sensu bo nie jest podparta!!! nie stanowi żadnej funkcji i jest zbędna! a pozostawienie jej w takim stanie jest proszeniem się o problemy. To trzeba naprawić/poprawić ekipa musi to wykonać albo ją zmienić, aż strach pomyśleć jak kleili te płyty czy czasami nie tylko na placki - już bym poświęcił i zerwał ze dwie płyty, aby się przekonać bo to Twoje ocieplenie z takim zaangażowaniem może okazać się fikcją. Dzieki wielkie za odp. A co myślisz o tym że styro jest tylko do konca sciany? Ma być skrzynka i wmawiaja mi ze potem od góry wcisne wate do deski czołowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.10.2020 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Nie wiem co znaczy "skrzynka".Czy to ma być dach płaski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viruspl 25.10.2020 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Witam, Płyty gipsowe też katastrofa: musi byś przekładka!!! I ponadto gładź jest do szpachlowania na sam koniec, nie wolno nią szpachlować łączeń płyt. Masz praktycznie pewne że wyjdą pęknięcia na płytach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Banan79 25.10.2020 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Nie wiem co znaczy "skrzynka".Czy to ma być dach płaski? nie dach jest kopertowy nie ma nadbitki tylko bedzie podbitka prosta(tzw.skrzynka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2020 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 a gdzie jest kierbud? Dlaczego to jego nie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 25.10.2020 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 a gdzie jest kierbud? Dlaczego to jego nie pytasz? To jest "kierbud" za 1500zł na papierze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 25.10.2020 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Oooja... Gdzieś Ty takich artystów znalazł? Widziałeś u kogoś ich robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Banan79 25.10.2020 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 dobra powiedzcie mi lepiej jak to można jeszcze uratować? jak styro jest na same placki to tragedia straszna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.10.2020 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2020 to trzeba kołkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.10.2020 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2020 dobra powiedzcie mi lepiej jak to można jeszcze uratować? jak styro jest na same placki to tragedia straszna??? No. Będzie mróz na ścianie.... Współczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Banan79 27.10.2020 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2020 nie no kołkowane będzie ,chodzi mi tylko o to czy w każdym łączeniu musi być piana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.10.2020 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2020 nie no kołkowane będzie ,chodzi mi tylko o to czy w każdym łączeniu musi być piana? Wykonawca wyszedł z założenia że na widok jego dzieła piana pojawi się na ustach inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts