busy_beaver 27.10.2020 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Naczytałem się, że nie wolno bezpośrednio dawać piany na dach drewniany, że trzeba zachować przestrzeń wentylowaną. Przypadkiem trafiłem na film Jak to w końcu jest. Planowałem zrobić sufit podwieszany i wdmuchiwać celulozę - nad tym przestrzeń wentylowana. Jednak jeśli można, to łatwiej mi przed sufitem natrysnąć pianę i potem zrobić sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 29.10.2020 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Ktoś może natryskiwał pianę na pełne deskowanie z papą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.10.2020 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Naczytałem się, że nie wolno bezpośrednio dawać piany na dach drewniany, że trzeba zachować przestrzeń wentylowaną.] A nie doczytałeś że można bez szczeliny wentylacyjnej? Spokojnie możesz dać na pełne deskowanie bez żadnej szczeliny wentylacyjnej. Widziałem nawet jak piane kładli na membranę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.10.2020 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Ktoś może natryskiwał pianę na pełne deskowanie z papą? Jak myślisz, ile czasu będzie trwało, zanim mokre deski przegniją? I kiedy użytkownik to zauważy? Kto zauważy, że lambda mokrej piany jest daleka od deklaracji? Mechanizm jest ten sam - więc możesz pogooglać, co się dzieje przy wełnie. Piana OK ma opór dyfuzyjny niewiele większy od wełny, więc przepuszcza parę wodną a ta, jak nie zostanie odprowadzona szczeliną wentylacyjną skrapla się. Tutaj masz przykład bez deskowani i z membraną - więc widać, co się dzieje gdy membrana nie wyrabia (a niby przepuszcza parę wodną - ale widać, że nie w każdych warunkach daje radę wypuścić całą). Jak masz papę - jeszcze cała para wsiąka w deski i pianę, jak nie ma szczeliny wentylacyjnej. Ale kiedy o tym się dowiesz? Jak wewnątrz wyjdzie grzyb i pleśń? Czy jak deskowanie pod papą będzie się zapadało pod robotnikami wymieniającymi krycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 29.10.2020 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Piana OK odpadła od razu. Kombinuję na ZK.Ps. Kaizen wysłałem PW odnośnie innego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts