Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Raki w nadprożu

dedert

Recommended Posts

Po rozszalowaniu garażu wyszły takie raki w nadprożu nad bramą. Nadproże 50cm wysokości, zbrojone 6x16 dołem.

Miejsce zaznaczone na modelu 3D. Jaka zaprawa była by odpowiednią żeby to zakryć? Czytałem o krakoll geolite 40 oraz sika 13f z tym że to drugie wymaga gruntowania. Kiedy wymagane jest gruntowanie takich raków?

7c14e2ea6aba86c8gen.jpg

9a3821317976db9dgen.jpg

Są specjalne masy do łatania takich braków . Wybierz sobie i kup: https://www.google.com/search?client=opera&q=masa+do+uzupełnień+betonu&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Tylko dokładnie wciskaj tą masę w braki aby całkowicie wypełnić te przestrzenie.

Będzie dobrze

Edytowane przez gnago
dopis

Mieli buławę ale widocznie nie doszła wszędzie. Jest to jedyny rak. Chyba że po rozszalowaniu słupów wyjdzie coś jeszcze. Chodzi mi konkretnie o rodzaj masy jaki powinienem wybrać żeby to zakleić

Buławę może i mieli ale pytanie czy ja używali?

Są specjalne masy do łatania takich braków . Wybierz sobie i kup: https://www.google.com/search?client=opera&q=masa+do+uzupełnień+betonu&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Tylko dokładnie wciskaj tą masę w braki aby całkowicie wypełnić te przestrzenie.

Będzie dobrze

Wiem że takie masy są na rynku, ale to nie oznacza że ich zastosowanie wzmocni to nadproże, tak jak napisałem to jedynie zabieg kosmetyczny aby ładnie wyglądało.